Fekete Tímea: Egy megálmodott világ

Történetem egy szép mese, vagy talán a valóság? Rátok bízom, majd a végén eldöntitek és rájöttök, hogy van benne igazság.
Egyik reggel a sivatag fiatal lakója Teve Tökmag álmosan nyújtózkodott, miközben a szemét dörzsölte, mert azt hitte képzelődik. Az addig aranyló környezet, most fehérré változott és az égből porszemek hullottak. Körbenézett és látta, hogy a közelben összegyűlt a Teve Tanács, akik komoly dolgokról beszélgetnek. Közelebb bicegett,
- ami kissé nehezen ment neki a számára eddig ismeretlen csúszós talajon - és hallgatta a bölcsek tanácskozását.
- Tennünk kell valamit! A gólyák jelezték, hogy az emberek elpusztítják a földet! A vizekbe rengeteg hulladék kerül, ami miatt az élőlények komoly veszélyben vannak.
Az Ausztráliában tomboló tűzvészben növény-és állatbarátaink ezrei veszítik életüket!
A gyárak folyamatosan szennyezik a levegőt és a talajvízbe is mérgező anyagok kerülnek. Ez a mai hóesés pedig a klímaváltozás egyértelmű jele! Ezt nem nézhetjük tovább tétlenül, cselekednünk kell! – hangzott a lelkes beszéd a tanács legidősebb tagjától. A tevék fellelkesültek és elhatározták, hogy a gólyák segítségével értesítik az állatvilágot. Teve Tökmag nem sokat értett a történtekből, de azt érezte, komoly dologról lehet szó, hisz a felnőttek nagyon szomorúak.
Ettől a naptól kezdve megváltozott az élet a sivatagban. A hó továbbra is rendíthetetlenül hullott. A világ állatai tudták, hogy a Föld jövője az ő kezükben van.
A pelikánok részt vettek az ausztráliai tűz oltásában, hiszen csőrük segítségével több liter vizet tudtak a lángoló erdőre locsolni. A nagyobb testű halak elkezdték a partra hordani a vizekben lévő műanyag hulladékokat. Az ott dolgozó környezetvédők nem hittek a szemüknek, amikor meglátták az állatok által összegyűjtött szemétdombot.
Eközben a gólyák az Ausztráliában lévő méheket átköltöztették olyan vidékre, ahol a tűz nem veszélyezteti őket, és nyugodtan folytathatták a virágok beporzását.
Példaértékű összefogásuk az emberek figyelmét is felkeltette. Az országok híradásaiban egyre többször szerepelt az állatok megmozdulásairól szóló hír, amelyek végre felnyitották az emberek szemét. Eddig nem látott környezetvédelembe kezdtek és remélték, hogy talán még megmenthető a Föld.
A történtekről folyamatosan jelentés érkezett a sivatag tanácsa számára. A tevék továbbra is irányították az állatokat és reménykedtek, hogy az emberek mostantól jobban vigyáznak majd a környezetükre. Teve Tökmag figyelmesen hallgatta a híreket és elhatározta, hogy egyszer ő lesz a Teve Tanács vezetője. Egyik gyűlés alkalmával ezt a tervét megosztotta a tagokkal és ígéretet tett, ha felnő, mindent megtesz azért, hogy az állatvilág a jövőben is vigyázzon erre a csodálatos bolygóra. Aznap éjjel álmában a sivatag ismét aranyló homoktól csillogott, a halak tiszta vízben úszkálhattak, Ausztráliát pedig újra zöld növényzet borította, ahol koalák és kenguruk ezrei boldogan élhették életüket.
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com