Hegedűs Emese: Mag

Mikor ez a történet játszódik, a Földet Újpokolnak hívják. A hőmérséklet még a leghidegebb vidékeken is plusz ötven fok feletti, víz alig van, és mindenütt lávafolyamok hömpölyögnek.
Az ismert állatvilág elpusztult: helyettük sárkányszerű gyíkok, futuroszauruszok fejlődtek ki.
Az ördögök lettek a bolygó urai, és a megmaradt embereket rabszolgaként tartották. Így fizetett az emberi faj azért, amiért szülőbolygóját tönkretette.
Jól tudta ezt Rob is, a tizennégy éves rabszolgafiú, akinek az volt a dolga, hogy a nagy, elektronikus szeméthegyen kinyerje az aranyat és más értékes fémeket a régi számítógépek, autók és mobiltelefonok roncsaiból, amiből urának, Lucifer királynak kovácsai ékszereket készítettek. Lucifer ugyanis ékszerekkel kedveskedett háremhölgyeinek.
Ahogy Rob szkafanderében a többi aranyvadásszal a szeméthegyeken robotolt, kesztyűs keze ügyébe valami különös holmi került. Egy kis, kerek, barnás képződmény, ami mintha beszélt volna
–Ültess el, és nevelj fel! – szólt hozzá
–Mi vagy te? – kérdezte a fiú, nagy szemeket meresztve gázmaszkjának szemlencséi mögött
–Mag vagyok. – felelte a kis valami– Találj nekem tiszta talajt, és ültess a földjébe!
Rob elgondolkodott. Hol talál ebben a mérgezett világban tiszta talajt? Ekkor visszaemlékezett arra, hogy mikor még ötéves volt, édesanyjával járta Természet Múzeumában, ahol még fák is nőttek.
Hogy a munkafelügyelők ne vegyék észre, a nagy szeméthalmok alatt ellógott. Egy Ikarusz nevű sárkánygyík hátára ült, úgy repült el vele a múzeumba, hogy elültesse a Magot, és ígérte, hogy minden nap hoz rá vizet.
Másnap Lucifer megtudta, hogy rabszolgája munkaidőben elhagyta a bányát.
Megkorbácsoltatta, és elvette napi élelemadagjának felét. Rob azonban bármilyen büntetést vállalt: munka után Ikarusz hátán ellátogatott a múzeumba, hogy meglocsolja a Magot, és (ha vízkészlete engedte) a többi fát is.
Látta az ördögkirály, hogy Rob csak elszökik a munkából vagy munka után, ezért egy csapatot küldött rá, hogy megfigyelje, mit csinál. Ráadásul a fiút megfosztották a vízadagjától is, így mikor dolgozni kellett, a társaitól kért egy korty vizet. Azt azonban nem nyelte le, hanem a szájában tartva vitte a Maghoz, és ráköpte a földjére. Ekkor támadtak rá az ördögök
Nem volt nehéz dolguk a kemény munkától és az éhezéstől elgyengült fiúval: azonnal elfogták.
Ekkor azonban a Mag hatalmas gyümölcsfává nőtt: az Élet fájává, mire az ördögök rettegve menekültek. Ikarusz is megjelent futuroszaurusz-társaival, akiket Rob arra kért, hogy vigyék el a fa magjait a bolygó különböző pontjaira, hogy ott megtisztítsák a levegőt, a talajt és a vizet. A hüllők úgy is tettek. Idővel sok mag kicsírázott, és újabb életfák nőttek, melyek megtisztították a légkört. Az ördögök nem tudták megérinteni se az Élet fáit, nemhogy kivágni őket, így kénytelenek lettek visszaköltözni eredeti lakhelyükre: a Pokolba. Újpokol szép lassan visszanyerte régi mivoltát, újra ő lett a Naprendszer élő bolygója, a Föld.
 
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com