Hegedűs Máté: A Föld fohásza

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer Föld nevű bolygó, amit a teremtő teremtett, és most is teszi munkáját. Megtörtént a teremtési sorrend, és végül létrejött az ember a gondolkodó lény.
Évszázadok telnek el, hogy az emberiség megismerhesse a hazáját, az otthonát, amely nagy területen helyezkedhetett el. Így az éghajlatát is kiismerhette, így építhetett házat, üzemet, gyárat is. Ahogy telnek a századok, kétféle ember kezd kialakulni, egyik a pusztító, aki kihasználja a bolygót, és pénzt csinál belőle. A másik, aki védeni szeretné, hogy barátja legyünk a hazánknak, az otthonunknak.
Egy nap a teremtő Isten arra gondolt, hogy meg tanítja az emberiséget, hogy döntsék el, mi a jó és mi a rossz az embernek. A tanulásból az egyik fél nem tanul, hogy tönkre fogja tenni a bolygóját.
Mi történne, ha egy napon a bolygónak szelleme egy halandó személyében életet kapna, akkor csodálkozna a látottakon, hogy annak a lénynek a hazája, akit Homo sapiensnek neveznek.
  • Te Homo sapiens! Aki bölcs embernek nevezi magát, halld hát fohászomat! A te hazád ez a bolygó, itt éled mindennapjaidat. Elérkezett számodra az a nap, hogy átgondold életedet, mert az anyagi dolgok azok, amiért a teremtményeket pusztítod. Itt van a számodra rettegett szó, a klímaváltozás. Tudom, akik ezt felismerik és elmondják, azokat kineveted. Elmondom hát pusztulásodat. A Klímaváltozás a felmelegedésnél elolvadnak a jégsapkák, így megemelkednek az óceánok, egy másik jelenségben megnő a CO szint, ezzel a következő változások sora veszi kezdetét. De egy napon a Szibériai jégmezők is olvasásnak indulnak, a jégbezárt metán gáz a légkörbe távozik, ezzel újabb ítélet lesz ellened. Gondold hát végig te gondolkodó ember az életedet, mert én ráérek, hiszen sok millió éve létezem, és te..? Ha meg szeretnéd menteni a hazádat, akkor tényleg Gondolkodjál, mert a problémádra van megoldás. Bezárod a bányákat, az erőműveket, mert a te járműveid vízzel is működnek, de ott van, a Napnak az energiája azt nyugodtan használhatod. A fohászomat nem fogod betartani, mert tényleg csak a pénz az, ami nagyon is érdekel.
Igen, a gazdasági nyereség ez a te veszted Homo sapiens. De egy napon a bolygó beváltja Ígéretét.
Most a döntés rajtad áll, hogy fogsz-e változtatni az életedben, mert tudd, nincs második bolygó, ahová mehetnél. Ez a Föld fohásza.
 
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com