Kanizsai K József: Tom a macska..

Tom okos macska volt. Hamar rájött mi kényszerítette a kunyhó kandalló párkányára.
Összese lehetett, hasonlítani a Tom & Jerry rajzfilm figuráival. Nem volt hánya- veti, szeleburdi. Megfigyelte a boszorkány melyik könyvet használta. Másnap, amikor a boszi éppen az erdőt járta, gombák és gyógyfüvek után kutatva úgy, mint Beléndeket, melléje békanyál, varjúhájat, harmatos pókhálót. Tom felugrott a könyves polcra és leverte azt a csatos, ódon könyvet. Igen! A válasz a kérdésetekre, igen tudott olvasni, azt is a boszi mellett tanulta meg. Nem véletlen volt egy boszorkány macskája. Neki nem kellett fekete köpeny meg kalap, meg varázspálca sem. Elég volt az a kilenc élet, ami a természet adott, ami minden macskának kijárt.
Neki elég volt külsőre a szénfekete bunda és a zöld szemek. Azért meg kell említeni, hogy amikor varázsolt, bizony megváltozott a külseje, ezt még maga se tudta és nem is látta csak mások. Ez volt az oka, hogy ilyenkor bizony még az emberek is tisztes távolságot és valami megbecsülést adtak neki.
Vagy csak simán babonásak voltak.
Majd nekiállt olvasni a könyvet.
Sok régi, nagyon régi ősi varázs volt a könyv első felében. Tom arra gondolt majd később visszatér rájuk. Miért terhelje aranyos cica koponyáját felesleges varázslatokkal, elég, ha tudja, ha kell, hol találja őket. A könyv második felében történetek voltak leírva.


 
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com