Kurucz Adrienn: Bolygónk természeti kincsei a Föld megmentéséért

A Földön borzasztó körülmények uralkodtak, ez immár 500 éve, hogy megszűnt, és az emberiség újra friss levegőhöz juthatott, valamint a klímaváltozás is leállt. Az emberiség méltó sikertörténete egy magyar biológus egyetemista apró tettével kezdődött. Az emberiséget fenyegető környezeti hatások megfékezésén dolgoztak fáradhatatlanul a tudósok, de a sok autóval, a gyárak kéményeivel ők sem tudtak mit kezdeni. Az olajmágnásoknak ugyanis az volt az érdeke, hogy vevőik ne tűnjenek el, ezért a fejesek az elektromos autót sem engedték elterjedni. Patt helyzet alakult ki, míg nem Kiss György egyetemista, aki később biológus és környezetmérnöki diplomát szerzett a Pannon Egyetemen gondolt egyet:
- Mi lenne, ha találnék egy olyan élőlényt, ami mérges gázokkal táplálkozik?
Biológus mivoltának köszönhetően, amibe az evolúcióelmélet is beletartozott, kirajzolódott előtte, hogy a moszatok voltak azok, amik a Föld mérges gázzal teli levegőjéből oxigént kezdtek el termelni. Tovább elmélkedett:
- Hogyan lehetne a moszatokat telepíteni a városokba?
Aztán rájött, hogy vannak olyan moszatok, amik világítanak, fényt adnak, közben mérges gázokkal táplálkoznak és oxigént termelnek. Tervezett hát egy olyan utcai lámpát, amit a forgalmas autóút mellé telepített kísérletként. Láss csodát! Ez az alkalmatosság megtette azt, amit évszázadok óta nem sikerült elérni az ódon Budapest utcán, frissebb lett a levegő és tisztább az égbolt. György találmánya az egész világon elterjedt, amivel egy időben a klímaváltozás és az ezzel járó globális felmelegedés is eltűnt a Földről. György, amikor meghalt, saját világító moszatjaival díszített sírt kapott, ami minden nap és minden éjjel zölden világítva jelzi a világmegváltó fiú nevét. Köszönjük
György, te vagy az emberiség megmentője!
 
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com