Laczkó Dorottya: A papír új élete

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kislány a nagyvárosban, aki azt a leckét kapta az iskolában, hogy készítsen egy csodaszép színes képet az otthoni újságokból kivágott fotókból. A lányka hazaérve kérte anyukáját, adjon neki néhány magazint. Az asszony szomorúan nézett rá, fejét rázta, és elmagyarázta, nem szokott újságot venni, mert szegény fákat kivágják miatta, hogy pár nap múlva a szemétben végezzék.
A kislány már majdnem sírt, hogy mi lesz így a házi feladatával, mígnem szöget ütött a fejében, amit anyukája a szemétről mondott. Hazafelé sétálva többször látta utcájukban a színes kukákat, amikből újságok szakadt csücskei kandikáltak kifelé. Boldogan kacagva futott ki házuk elé, és elégedetten látta, hogy a csörömpölő-harákoló kukásautó még nem vitte el a szemetet.
A kislány óvatosan megközelítette a szomszéd néni papíros kupacát, szeme felcsillant, mikor színes újságok sokaságát látta meg a tetején. Szépen kiszedegette őket, örömmel simított végig a szamárfüles lapokon, majd sietősen a szobájába vitte őket, hogy megcsinálja a feladatot.
Másnap a kislány büszkén mesélte az anyukájának, hogy csillagos ötöst kapott a képére, ki is tűzték a faliújságra, így a szemétbe dobott képek új életet élnek.
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com