Magyar-Akli Orsolya Emese: Eliza és a tündér

Eliza egy boldog, 10 éves kislány, aki a szüleivel élt a gyönyörű Amazonas menti Brazíliában. Nagyon szerették egymást és gyakran kirándultak a csodás esőerdőben. Eliza imádott a magas, örökzöld fák lombsátrai alatt sétálni. Megcsodálta a gyönyörű színekben pompázó virágokat és a különleges állatokat. Nyugalom és boldogság járta át a szívét ilyenkor. Sajnos egy napon szomorú hírt kapott a szüleitől. Elmondták neki, hogy a gazdák égetni szerettek volna a fákból, hogy termőtalaj legyen, de a tűz végül akkora lett, hogy az egész erdő lángokba borult. Eliza aznap sírva ment aludni. Aggódott az állatokért, a növényekért és a legutóbbi kiránduláson készült képpel a kezében aludt el. Egyszer csak arra ébredt, hogy kopognak az ablakon. Kinyitotta szemét és egy gyönyörű tündért pillantott meg. Gyorsan ablakot nyitott és beengedte.
- Szia, Eliza. – köszöntötte a tündér – segítened kell nekem. Gyakran láttalak az erdőben kirándulni és éreztem a boldogságot a szívedben. Szeretném meggyógyítani az erdőt, de csak egy tiszta szívű kislány segítségével tudom megtenni. Velem jössz?
- Persze! – felelte Eliza.
Megfogta a tündér kezét és az esőerdő felé repültek. A tündér egy kicsi zsákot varázsolt, benne csillogó esőcseppekkel. Leszórták őket és láss csodát, a varázscseppek kioltották a szörnyű tüzet. Ezután egy újabb kis zsákot varázsolt. Ebben pici magocskák voltak. Szépen szétszórták őket az erdő felett. Alig értek földet, már ki is nőttek a csodás, óriási fák és a növények. Nevettek a fák, a virágok. Az állatok énekeltek és fütyörésztek örömükben. Mind nagyon hálásak voltak a kislánynak. A tündér hazavitte őt, megköszönte segítségét és így szólt mielőtt elköszönt:
- Tiszta, szeretettel teli szívvel minden bajt megoldhatunk.
Reggel, mikor felébredtek az emberek mind a csodáról beszéltek és ünnepséget szerveztek. Senki nem tudta mi történhetett, hogyan lett vége a veszélyes erdőtűznek. A gazdák megfogadták, hogy többé soha nem gyújtják meg a fákat. Eliza megértette, hogy a szeretet, a jóság és a dolgok megbecsülése a legfontosabb az életben.
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com