Rebeka Lövész: Viorika

Ez a mese nagyon szép lesz. Érzem már az illatát, mély levegő és tudom, hogy sok kaland vár most ránk. Együtt repülünk az óceánon át, s megérkezünk egy kastély elé, ahol egy kis cica élt. Úgy hívták, hogy Viorika. Nagyon kedves és szelíd volt.
 
Egy napon egy másik cica érkezett, és Viorika úgy érezte nem kedveli egy cseppet sem. Pedig cuki, kicsi drágaság volt, mindenki szerette, de Viorika cica makacs volt, ő ugyan nem. Elhatározta, kerüli nem fog vele játszani, játékot sem ad neki. Vajon jól tette? Majd kiderül. Lássuk mi történt velük:
 
Este nagy vihar jött, csakúgy dörgött-villámlott. Mindkét cica félt, sírt és nyávogott. Mindketten tudták jó lenne most együtt lenni, de Viorika sehogy sem tudta magát erre rávenni. Érezte ő, hogy valami nem stimmel, nem szép dolog így viselkedni a kisebbel. Forgolódott, izgett- mozgott, ficergett, de nem jött álom a szemére. Hallotta, hogy sir a kicsi kis cica, akkor meglágyult a szíve, és úgy kipattant az ágyból, mint a pattogatott kukorica a mikróból. Hősként rohant át és átölelte a kiscicát.
 
Ezután mindig együtt voltak, kergetőztek, játszadoztak és bizony összebújva aludtak. Viorika a cica megtanulta, milyen fontos segíteni a másiknak.
 
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com