Stumpf Kiara és anyukája Rita: Hópehely királyfi és Hópehely királykisasszony története

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal házaspár, Hópehely királyfi és Hópehely királykisasszony. Egyszer Hópehely királyfi megkérdezte Hópehely királykisasszonyt, hogy nem volna-e kedve egy sétához a vidám madárcsicsergéses hópehelyerdőben. Hópehely királykisasszonynak volt kedve.
Elindultak tehát az erdő felé. Mentek, mendegéltek, miközben egy nagy kupac szemétdombra lettek figyelmesek. Tanakodtak, hogy ki tehette oda a szemetet. Ez már nem az első eset volt, hogy valakik az éj leple alatt a kedvenc erdejükben raktak le sok hulladékot. Hópehely ország hófehér erdejében pedig már a legapróbb fekete pontnyi szemét is meglátszott. Valamit tenni kell! A nyugati szomszédos országban, megfigyelő kamerákat, a keleti szomszédoknál meg éjszakai őrjáratot vezettek be az illegális szemétlerakók ellen. A szemét láttán már el is ment a kedvük a további sétától és hazaindultak, hogy megszervezzék a szemét eltakarítását, mert az erdőben nem volt se zsák se kuka. Hazaérve fogtak egy dobozkát, egy pici varázszacskót, amely bármekkorára tudott növekedni, egy fatáblát és egy írófilcet, majd ezeket visszavitték magukkal az erdőbe. A pici varázszacskóba belerakták a szemetet, a fatáblára pedig ráírták: SZEMETET LERAKNI TILOS! Vajon használni fog a tiltó tábla? Ezen tanakodott hazafelé menve a páros. És szépen logikusan végig gondolták, hogy hogyan kerülhetett az erdejükbe ez a sok szemét. A királyfinak ekkor eszébe jutott, hogy a tavalyi évben nagy iparosításba kezdtek és létrehoztak egy csomagoló üzemet. Az pedig szinte mindent becsomagolt, amit az országukban a gyárak előállítottak. A becsomagolt termékeket pedig tovább csomagolták a könnyebb szállítás miatt. Akkora mennyiségre volt már szükség, hogy importálniuk kellett a sok csomagoló anyagot. Az ország kis piacai megszűntek ahol az emberek csomagolásmentes termékeket vehettek. A családi kisüzemek is eltűntek, ahol még csomagolásmentesen lehetett vásárolni termékeket. A sok haszontalan kicsomagolás utáni csomagolóanyag meg csak gyűlt és gyűlt az embereknél.
A Hópehely királyfi és Hópehely királykisasszony ezeket végiggondolva feltette a következő kérdést: Mit csináljunk ezzel a rengeteg felszaporodott csomagoló anyaggal? Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát? Segítenétek nekik?
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com