Theiler Ágnes: Teljes szívvel, félpénzzel

Ismerek egy keresztanyát, Krisztit. Imádja a keresztgyerekeit, a kis Lillát és Bencét. Érdekli, hogy a meccsen, hány gólt rúgtak, a fellépés, hogy sikerült, mik a kedvenc meséik stb. Postán kapott utalványokat a Nagy Áruháztól. Felszerelkezett, Újrahasznosított, Környezetbarát Szatyrokkal, a Nagy Bevásárló Körútra. Hó szállingózott. E-busszal indult, ami nem volt tele.
A sofőr nevén szólította és mosolyogva üdvözölte. Az utazók egy része vidám, rövid történetekkel szórakoztatta egymást. Már itt is vagyok! - állapította meg. Elköszönt a sofőrtől és gyalog ment tovább. Az Áruház parkolójába e-autóval, motoros szánkóval érkeztek vásárlók, szórakozni vágyók. A Nagy Áruháznak rádiója dallamos zenéket szolgáltatott Ki voltak táblázva a gluténmentes, cukormentes termékek, növényi tejek stb.
Kriszti a fából készült kosarába gluténmentes kekszet tett. Bencének szánta. Tovább állt.
Nini! Vannak aszalt gyümölcsök csokiba forgatva! Legyen egy csomag almás, és egy meggyes! Hm… Finom lesz! Narancsot, mandarint, áfonyát varázsolt a kosarába. Csak egy csettintés és kész! Mi kellhet még? Színes ceruzák! Nem volt tolongás az önkiszolgáló kasszánál, gyorsan beszkennelte a termékeket. Kifelé lépkedett, a korcsolya-pályával körülvett Áruház irányából a hazafelé. Még érezte a sült gesztenye és forralt bor illatát. A szatyrokat lehetett húzni is a hóban, csak egy mozdulat kellett hozzá, és a sínek előbukkantak. Hazaért. Rajzolt egy füzetbe Lilinek, és becsomagolta az ajándékokat.
Harmadnap eljött Mikulás estéje. Átment a gyerekekhez, belépett, megpuszilta őket.
Egyszerre kezdték el mesélni, hogy itt járt az a szakállas, piros ruhás bácsi, énekeltek neki és kaptak egy-egy csomag ajándékot. Bence a virgácsot vette észre először és kergetni kezdte a húgát vele. A csokiba mártott finomságoknak annyira örültek! Jó volt látni! Össze is vesztek.
- Ez az enyém! - Nem! - De igen! - De nem! A vitát a rajzfüzettel sikerült lezárni. Lili rögtön színezni akart. Mire Anya így szólt: Ideje fürdeni menni! - Anyaaa! Csak egy kicsit, hagy rajzoljak még! Kriszti látta, milyen jól elvannak. Eszébe jutott, hogy nála is felmerül még néha, hogy rajzoljon, vagy fürödjön előbb. - Sziasztok! - mosolyogva távozott.
 
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com