Török Zsuzsanna: Mutáció

A gépek halk zümmögése hallatszott csupán. Fenyegető sivárság uralta a tájat, csak a házak beton roncsai jelezték az emberi tevékenység egykori nyomait. Valaminek a kezdete, vagy valaminek a vége. Íme, a történet:
Nagy bajban volt már a Föld évszázadok óta. A bolygó egészséges önszabályozó rendszere felbomlott. Követhetetlenné váltak az árvizek, szárazság sújtotta a Föld felszínének nagy részét, és gyérítette tovább az addigra már így is elsatnyult élővilágot. Az emberek és a maradék állatvilág szabályosan fuldokolt ebben a pokoli környezetben. Akinek lehetősége volt, elhagyta a nagyvárosok e szürkébe borult világát. Az a kevéske kiválasztott pedig, aki még tehette, ultra- klimatizált saját kis világában tengette kétes gazdagságban a mindennapjait. Az élővilág kihalási üteme nagymértékben felgyorsult, most már naponta tűnt el egy-egy növény-és állatfaj a bolygó felületéről. A vízben élő szervezeteket sem kímélte a természeti katasztrófa. A tengervíz hőmérsékletének emelkedésével, minimálisra csökkent a vizek állat- és növényvilága.
Doktor, nevezzük csak így emberünket, nem viselhette a rendetlenséget, nem szenvedhette a koszt, és a káoszt. Biológus lévén, zsenialitásának a határait feszegette. Ebben a helyzetben határozta el, hogy segíteni fog a világon. Eldöntötte, hogy egyszer és mindenkorra le fog számolni minden mérgező anyaggal, minden károssal, ami az emberekre hathat. Először a mesterségesen létrehozott anyagoktól kívánta megszabadítani a Földet. Kitenyésztett egy olyan mindig falánk baktériumot, amely hipersebeséggel szaporodott, és csekélyke idő alatt képes volt végezni minden, az ember által előállított anyaggal. Kis idő múlva a Föld immár tisztán várta, hogy az ember és a természet ismét a birtokába vehesse. Ám ekkor a falánk baktériumok táplálék híján elkezdtek mutálódni. Átalakultak olyan szervezetekké, amelyek most már minden élő anyagot képesek voltak elfogyasztani. Lassan átláthatatlan sűrű fekete massza jelezte a falánk mutálódott szervezet jelenlétét. Terjeszkedése során egyre alkalmazkodóbb és egyre sokrétűbb lett. Egyes egyedei a vízben élő élet bekebelezésére mutálódtak, mások a felszín alatti élet elpusztítására alakultak át. Az emberek tehetetlenül nézték bolygólyuk végső pusztulását. Elbújni, menekülni előlük már nem lehetett. Az utolsó növényi, állati és emberi életek után, a bolygó felszínét már csak a faló baktériumok fekete anyaga borította.
Ekkor az óriásira nőtt szervezet, végrehajtotta következő mutációját. Önmaga ellen fordult, további táplálék reményében, és gyors ütemben saját testét kezdte el fölfalni. A fekete anyag pedig egyre zsugorodott, majd szinte teljesen eltűnt. A földi élet utolsó percében már csak egyetlen faló-baktérium jelezte az életet. Ez az egy perce volt az utolsó, mert elérkezett az élet a végéhez. Vagy egy új kezdetéhez? Az élet mindig élni akar. És az utolsó tized másodperc alatt meg történt az utolsó mutáció.
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com