Toth Erika: Szeretet

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy messzi bolygó. Különös lények éltek ottan. Egy nap fogadást kötöttek egymással, hogy eldöntsék, melyikük tudja befolyásolni egy másik bolygó életét. Kiválasztották hát a Földet, kigondolva, hogy szándékuknak az tökéletesen megfelel, hiszen ezen a bolygón az emberek nagyon felelőtlenül viselkedtek, és a bolygó kezdett megfulladni. Már nem is lehetett szinte az Űrből látni a Föld felületét, nem beszélve a földről a kék eget. Az emberek már azt is elfelejtették, hogy milyen volt a tiszta levegő, milyen volt a kék ég. A nagyvárosokban már rég nem lehetett hallani a madarak csiripelését.
Úgy döntöttek, hogy ideje megleckéztetni a Föld lakóit, és saját fegyverüket használták fel ellenük. Mivel az ember mindig szeretett istent játszani, laboratóriumokban vírusokkal kísérletezett. Kiengedtek hát egy ilyen vírust a Földre. Lassan, lassan az Élet leállt, a gyárak bezártak, az emberek otthonaikba zárkóztak, csak az állatok merészkedtek ki újra megmaradt utolsó rejtekeikből. Ezt is pusztán azért, mert végre csend lett az erdőkben, a városokban, a mezőkön, a levegőben és a tengerekben is. Nem repültek a repülők, nem hajóztak már a tengereken, folyókon, nem kirándultak, nem dolgoztak. A Föld megtelt Félelemmel és Bánattal. Emberek tízezrei haltak meg, sokan elvesztették szeretteiket.
De eljött a Szeretet is, hogy segítsen az embereken. Végre odafigyelhettek a másikra, a családjukra, a természetre. Ráébredtek arra, hogy mit tettek. Kérdezték a Szeretetet, hogy mit tehetnek. Szeressétek egymást, válaszolta, szeressétek és tiszteljétek a természetet. Ne vágjátok ki többet felelőtlenül a fákat, ne szennyezzétek többet a vizeket, ne bocsássatok ki a levegőbe annyi szennyező anyagot. Tanuljátok meg végre újra hasznosítani azt, amit elhasználtok. Vigyázzatok egymásra, az életre, szeressétek egymást. Különben minden hiába volt, minden visszafordíthatatlanná válik és a Föld elpusztul. És ha elpusztul a Föld, ti is elpusztultok. Fogjátok fel végre, hogy nem vagytok istenek.
Az ember megtanulta hát, a feladott leckét, radikálisan életet változtatott. A földönkívüli lények pedig egyöntetűen elfogadták, hogy a Szeretet a győztes.
6 - 10 évesek

Bővebben

11-14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com