Bereczki Dóra: A karácsony varázsa

   Egy hideg téli napon,karácsony előtt pontosan egy nappal az ajándékokat csomagoltam a szobámban. Jó volt elképzelni, ahogyan a kanapén ülve mindenki kibontja a tőlem kapott csomagját. Aztán hirtelen egy olyan érzés fogott el, amit a karácsony előtti heteken még sosem éreztem. Féltem, hogy mindenki fog-e örülni az ajándékának, mindenkinek megtaláltam-e a tökéletes ajándékot. Amíg így tűnődtem tekintetem az ablakra szegeződött. Elfelejtettem mindent, amitől féltem, és derű költözött az arcomra. Örömömben így kiáltottam: -Esik a hó!
    Tudom ennek nem kellene engem így meglepnie, de december 23-a van és idén még egy csepp hó sem esett. 10 percig álltam az ablak előtt és néztem a havat. Figyeltem, ahogy a verebek a hó lepte kerítés tetején játszanak. Ám ekkor belépett a ház ajtaján az apukám. A hó nézését abbahagyva nekiálltam becsomagolni a maradék három ajándékot. Most már nem féltem, rájöttem, hogy a tökéletes ajándékot nem lehet boltban venni. A tökéletes ajándék maga a családdal eltöltött, szeretetben gazdag idő. Mire befejeztem az ajándékok csomagolását, későre járt ezért lefeküdtem aludni. Másnap reggel örömmel töltött el, hogy még mindig esik a hó!  A karácsonyi reggel gyönyörű volt.  Az ablakra a dér jégvirágocskákat rajzolt. A szomszéd háza előtt már hóember állt. Lent már készült a krumpli saláta, sült a pulyka. A ház szebbnél szebb díszekben tündökölt. Este megérkeztek a vendégek. Mindenki leült a kanapéra és beszélgettünk, a kandallóban ropogott a tűz, az asztalon mákos és diós bejglik várták a vendégeket. Eljött a vacsora ideje. Ezután mindenki folytatta a beszélgetést.
 Egyszer csak megszólalt anyukám, aki eddig a konyhában pakolászott:
        -Kezdhetjük az ajándékozást!
        -Ki szeretné kezdeni?- kérdezett rá kis várakozás után apukám.
        -Kezdhetnénk mi? - szólalt meg a nagymamám.
        -Nyugodtan! - válaszolt anyukám.
     Mikor mindenki odaadta már az ajándékot rajtam kívül elöntött a tegnapi félelem. Ám ma nem tudott legyőzni. Vettem egy nagy levegőt és szétosztottam a csomagokat. Csodálatos érzés volt látni az arcokon, hogy örülnek neki. Este miután mindenki hazament kinéztem az ablakon. Odakint besötétedett, olyan fekete sötétre, amilyen csak téli estéken lehetséges. Az éjszakában  csak néhány utcai lámpa égett, meg a szomszéd házak ajtajait megvilágító falikarok, az ablakokból pedig a karácsonyfaizzók fénye szűrődött ki. Gyönyörű látvány volt.  Soha nem felejtem el ezt a karácsony estét.
 
 2022.03.15.
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com