Szabó Timea: A király legkisebbik fia

Volt egyszer egy gazdag király, akinek volt hét fia. Mindegyiket nagyon szerette ezért nem tudta melyikük örökölje meg a királyságot. A hat nagyobbik fiú már bizonyított, így már csak a legkisebbik fiúkellett bizonyítson.
            A legkisebbik fiú elindult szerencsét próbálni. Hét esztendeig ment és elért egy nagy királyhoz. Ott felfogadták katonának és le kellett győzze társaival az öreg boszorkányt. A harcot kétezer-egyen kezdték, de a harc végére már csak hárman maradtak. Ez a királyt nem érdekelte, mert legyőzték az öreg boszorkányt. A túlélők húsz-húsz zsák aranyat kaptak. A legkisebbik fiú volt a vezér így ő még hét lovat és egy hintót is kapott. Ahogy ment hazafelé meghallotta, hogy a szomszéd országban a király lányát elrabolta a hat fejű sárkány. Elment megszabadítani. Három hétig harcolt a sárkánnyal, de végül a legkisebbik fiú nyert. A király pedig hozzá adta lányát. Ketten elmentek a legkisebbik fiú édesapjához. A király nem hitt a szemeinek mikor meglátta a fiát a feleségével.
-Hát te meg hol jártát fiam, hogy ilyen gazdag lettél?
-Hát apám sok helyen!
            Elmesélte, hogy hol járt és mit csinált. Az édesapja nagyon büszke volt rá s eldöntötte, hogy a legkisebb fia fogja örökölni a királyságot. A hat testvér pedig kapott két-két zsák aranyat a legkisebbik fiútól. Ha a legkisebbik fiú nem örököte volna meg a királyságot, akkor az én mesém is tovább tartott volna.


Bp., 2022.01.17.
2_Varga Erzsébet-Roxana_A király legkisebbik fia 2_Varga Erzsébet-Roxana_A király legkisebbik fia
2_Varga Claudia-Patrisia_A király legkisebbik fia 2_Varga Claudia-Patrisia_A király legkisebbik fia
2_Varga Márta-Irina_A király legkisebbik fia 2_Varga Márta-Irina_A király legkisebbik fia
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com