Kálló Dorián: Kakartyú kalandjai

   Ma bal lábbal keltem fel, de szó szerint, először a bal lábam érintette a parkettát.  Elég hideg érzés volt, ezért gyorsan visszabújtam az ágyba, hogy később jobb lábbal kelhessek. Kétszer is szólt anya manó ébresztője, de ez már zene a fülnek, ha aludni akarok tovább. Egy órával később már muszáj volt felkelnem, de úgy döntöttem, hogy mégis csak jobb, ha bal lábbal kelek, mert így hű maradok magamhoz. Gyorsan felvettem a dzsekit, zsebre vágtam a fogkefét, fésűt majd elindultam a manósuliba. Meglepetésemre csak a fülhallgatóját hallgató és táncoló takarítónőt és a felmosórongyát találtam a folyosón. Rémületemben rohantam is a tanterem felé, hogy biztos elkéstem, de a takarítónő unott hangon, de hangosan megkérdezte:
- Neked nincs jobb dolgod mint, hogy az iskolában töltsd az időt?
 Mert hogy kiderült, hogy ma állították át az órát téli időszámításra. Így legalább volt bőven időm megmosakodni, megfésülködni és még végignézni a csontvázakat is a folyosó plakátjain. A suliban manómatematikát tanultunk. Mindent értettem, kivéve amit a tanítónéni magyarázott. A suli befejezése után a legjobb barátommal, Mütyülével elmentem a sarki boltba. Mi oda járunk szórakozni. Legalább kézbe vehetem azokat a dolgokat, amire nincs pénzem megvenni. Amikor bementünk a boltba Mütyüle levette a kólát a polcról. Én éppen a Magyar Szó vicc rovatát olvastam, mert apumtól azt láttam, hogy vasárnap a kóla mellé újságot olvas. Gondoltam, hogy mielőtt a kólát megiszom elolvasom a legújabb vicceket. Annyira azért nem voltak jók, mert a pultos néni megkérdezte tőlem, hogy miért vagyok olyan sápadt. Mikor a kasszához értünk elvettem egy öt dináros rágót, és azt kívántam bárcsak igazi pénz lenne, mert akkor egy dinárért sok-sok ilyen rágót vennék, és pillanatok alatt meggazdagodnék. A kólát a kasszára tettük és megvettük. Amikor kimentünk a boltból rájöttem, hogy a rágót nem fizettem ki. Megpróbáltam lekaparni a kezemről, mert a melegtől egy kicsit megolvadt, de gyorsabb volt a kasszás. Ott termett és azt mondta:
- Hé kisfiú, te nem fizetted ki a rágót, talán ragadós a kezed?
   Én erre elszégyeltem magam, kifizettem, és mivel nem moccant onnan, még bocsánatot is kértem. Szerencsére a kasszás hölgy kedves volt és megbocsájtott. Azt mondta:
- Legközelebb, ha nincs rá pénzed csak szólj és én adok neked egy rágót, csak ne lopj!
 Majdnem mondtam, hogy rámragadt és nem loptam, de helyette az jutott eszembe, hogy ha már ilyen adakozó a manó néni, akkor legközelebb kérek tőle egy játék kamiont, amit anyu nem tud megvenni nekem. Azt is mondta, hogy mossak kezet és én azonnal értettem, hogy persze, ez a fránya covid. Mütyüle ma este nálunk alszik. És persze mint minden kismanó mi is az éjszaka kellős közepén horrorfilmet néztünk. A címe pedig : A rágóba fojtott ember. Mi is a megszokott módon rettegtünk és beképzeltünk dolgokat. A végén mindketten annyira megijedtünk, hogy a rágós gyilkos itt van a házunkban, hogy fel kellett ébreszteni a manószüleimet. Manópapa éppen a legújabb Justin Biber zenéjének melódiáját horkolta, amikor ébresztettem. Még ki se mondtam, hogy mi történt máris szobafogságot kaptam. Mütyüle szüleit pedig felhívta, hogy jöjjenek el érte! Mütyülének nagyon fájt, amikor az anyukája megnyújtotta a fülét. Azzal vigasztaltam, hogy ez mégis csak jobb, mintha a rágós gyilkos végezett volna vele.
   A suliban másnap kétszer is pofon vágott. Azt mondta, hogy ezt a rágós gyilkostól tanulta és ne merjem vissz adni, mert a filmben se adták vissza. És azt is mondta, hogy az anyukája nem engedi hozzánk többet. Mondtam neki nem baj, úgy sem szeretnék vele többet filmet nézni, ha már neki csak a pofonok a fontosok a filmekből.
  Ma este egyedül leszek. Anyumanónak és apumanónak kimenős estéjük lesz. Szurkoljatok, hogy ne legyen unalmas estém. De arról majd máskor számolok be nektek!
 
 Szabadka, 2022.02.15.
 
 
 
 
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com