Kecskés Benedek: A jótevő kisfiú

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy barna hajú, kék szemű kisfiú. Csillagfénynek hívták.
Az iskolában szorgalmasan tanult. A társai szerették, mert jókedvében vicceket mesélt. Látta, hogy körülötte a világ egyre szomorúbb és az emberek aggódnak az egészségük miatt. Elhatározta, hogy megkeresi és megszünteti a rossznak forrását. Mielőtt útnak indult, az anyukája jó tanácsokkal látta el:
- Ott, ahol sok a szó, tudj hallgatni, ahol pedig csend és némaság uralkodik, tudj szavakkal gyógyítani!
Búcsúzóul hamuba sült pogácsát adott neki, melyet ha elfogyaszt, érteni fogja az állatok nyelvét.
Csillafény ment, mendegélt, mikor egy lovardához ért. A lovak hangosan nyerítettek. Kíváncsi volt a panaszukra, ezért megevett egy pogácsát. A lovak a gyerekeket hívogatták a nyerítéssel, mert már hosszú ideje nem látogattak ki hozzájuk.
Csillagfény elment az emberek közé, hogy megtudja, miért nem engedik a gyerekeket lovagolni. A piactéren az árusok hangosan árulták portékáikat. Közben a világ dolgairól vitáztak. Teli voltak panasszal, de egymást nem tudták meghallgatni. A kisfiú leült egy fonott kosárra és anyukájára hallgatva, csendben és némán figyelt. Nyugodtsága békességgel töltötte el az embereket. Reményt adott számukra, hogy nincs mitől félniük.
Csillagfény egy magányosan üldögélő szomorú nénire lett figyelmes. Kendőjébe bújva rőzsét árult. Odament hozzá, és megkérdezte mi bántja. A néni meglepődve felemelte a fejét, és elpanaszolta, hogy beteg az unokája. Csillagfény erre azt tanácsolta, hogy az unokájával közösen menjenek el a lovardába, mert a lovak segíteni tudnak a betegségén.
A lovak kedves prüszköléssel fogadták a látogatókat. Csillagfény ismét megevett egy pogácsát. Az állatok utasítását követve, a beteg gyereket felültette egyikük hátára. A futópályán körbe sétálva egymáshoz simultak. Érezték, hogy szükségük van egymás közelségére. A kisgyerek a lovak szeretetétől csodálatosan meggyógyult.
Csakhamar híre ment a lovak gyógyító erejének. Az emberek újra elkezdtek az állatokkal és egymással barátkozni. Ha nem hiszed, járj utána Meseország varázsába.

Szabadka, 2022. 02.15.
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com