Lőrincz Viktória: A kiskakas és a varázs érme

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű királyleány. Sajnos a gonosz boszorka, mint oly sok fiatal és szép hajadont elátkozta őt féltékenységből és bezárta egy magas torony legfelső emeletére. Kiszabadítani csak azt tudta, aki megtalálja a boszorka által elrejtett varázs érmét. Ez az érme különleges volt; kerek szívvel a közepén, ez nyitotta a torony hatalmas kapuját.
Búsult az öreg király egyetlen leánya után, így hát kihirdette, hogy annak adja fele királyságát és leánya kezét, aki megtalálja a varázs érmét és kiszabadítja leányát.
Jöttek is sorba mindenhonnan a legények szerencsét próbálni. Volt, aki az erdők mélyén, volt aki a széles mezőkön, volt aki vizeken, óceánokon, folyókon, patakokon kereste, még olyan is volt aki az eget kémlelve kereste az érmét, de sehol senki sem találta azt.
Volt a királyi kastálytól messzebb egy hatalmas szemétdomb. Itt élt egy hajdan szép és ifjú legény, akit a boszorkány elvarázsolt kakassá, mivel féltékeny volt fiatalságára. Ahogy itt kapirgált a kiskakas a domb tetején, mit ad Isten rálelt a varázs érmére. Pont olyan volt, mint ahogy azt kihirdették: sárga kerek, szív ékkővel a közepén.
A kiskakas rohant csőrében az érmével, hogy kiszabadítsa a királykisasszonyt. Amint a kapu kulcslyukába helyezte az érmét varázslatos módon az átok megtört.  A királykisasszony szabad lett és a kiskakas is legénnyé változott.
Rögtön egymásba szerettek és hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak.
Még máig is élnek, ha meg nem haltak.

Bp., 2022.02.11.
 
1_Lőrincz Viktória_A kiskakas és a varázs érme 1_Lőrincz Viktória_A kiskakas és a varázs érme
1_Lőrincz Viktória_A kiskakas és a varázs érme 1_Lőrincz Viktória_A kiskakas és a varázs érme
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com