Szegfű Zalán: Amikor a legkisebb is hazatalál

   Hét évvel ezelőtt, egy borús őszi napon a Végtelen-tengeren hajózott egy idős halász a feleségével. Mivel alkonyodott, épp kikötni készültek a dolgos nap végeztével, mikor egy faládikó csapódott a hajójuk oldalának.
   A fedélzetre felhúzva legnagyobb megdöbbenésükre egy alvó kicsi lányt találtak benne jól bebugyolálva. Egy csokor kamilla is volt a ládikóban, ezért erről nevezték őt el. Mivel László és Éva nem tudták, mitévők legyenek a kisbabával, magukkal vitték és gondosan nevelgették őt az elkövetkezendő években.
De mivel egyre idősebbek lettek, hónapról hónapra nehezebbé vált számukra ez a feladat. Ahogy Kamilla nőtt, ő is egyre magányosabbnak érezte magát a tengeren gyerektársaság nélkül. Mikor kikötöttek valahol, gyakran sétálgatott a környéken és szomorúan ezt a dalocskát énekelte:
„Egyedül járok az úton,
nem tudni, hová vezet,
nehéz haladni rajta,
ha nem fogja senki kezed…”
 
Eközben tőlük több száz kilométernyi távolságra, Varázslat városban egy 7 éves kisfiú, Zalán boldogan élte életét a szüleivel és a 8 évvel idősebb bátyjával. Csak egy valami hiányzott neki nagyon, egy kistestvér. Egy testvér, akit tanítgathat, szeretgethet, és akivel együtt játszhatnak. Egyik éjjel azt álmodta, hogy egy sötét hajú, mogyoróbarna szemű kislány szalad oda hozzá mosolyogva és azt mondja: „Én leszek a kishúgod!” Aztán olyan gyorsan el is tűnt, ahogyan megjelent. Zalán, hogy ne felejtse el, másnap reggel le is rajzolta a kislányt.
Aztán telt-múlt az idő, minden haladt a szokásos kerékvágásban. Nyáron aztán elutaztak a tengerparthoz a családjával. A legelső nap délutánján, mikor a vízben fürödtek, a közeli kikötőben megállt egy hajó. Kiszállt belőle egy idős pár és egy 4 év körüli kislány. Mikor közelebb értek, Zalán hirtelen felkiáltott: „Ott jön a kishúgom!” Hiszen a kislány megszólalásig hasonlított a rajzra, amit az álma alapján készített. El is mesélték a halász párnak a történetet és meghívták őket vacsorára. Este a tűz mellett nagyon sokat beszélgettek és megismerték egymás életét. A nagy beszélgetés végére közös megegyezésre jutottak. Úgy látták, mindenkinek úgy lesz a legjobb, ha Zalán szülei örökbe fogadják Kamillát. Persze gyakran találkoznak majd Évával és Lászlóval, akiket a kislány nagyszüleiként szeretett, és akik oly sokat tettek érte az elmúlt időszakban.
Szóval 3 évvel ezelőtt megtörtént a csoda, Kamilla új családra lelt, Zalánhoz pedig végre hazaérkezett a kishúga. Azóta együtt járnak azon a bizonyos úton, egymás kezét fogva, boldogan!

Ui.: A fenti történet - egy kicsit mesebeli világba helyezve ugyan, de - valós, a kishúgom 3 évvel ezelőtti örökbefogadását írja le. A fotók is minket ábrázolnak.Bp., 2022.02.23.
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com