Stadler Doren Viktória: Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű

Egyszer volt, hol nem volt egy királyság, ahol a királynak három lánya volt. A legkisebbet szerették a legjobban az emberek, mert ő volt a legkedvesebb. Csipkebimbó szerette az embereket, az állatokat és a virágokat is. A legjobban a rózsákat.
A hercegnő sok időt töltött a kastély kertjében és a közeli erdőben. Ő vette észre először a furcsa növényt, amit előtte még soha nem látott. Igen magas volt, zöld és szépek voltak a virágai, ezért először tetszett neki. Később észrevette, hogy ez a virág mindenhol előbújik a földből. Egyre többet és többet talált. Aggódni kezdett, mert ahol ez a növény kihajtott, ott a többi eltűnt. Ezért úgy döntött, hogy elmegy apjához, a királyhoz, hogy tanácsot kérjen tőle.
Az apja nem szerette a természetet, nem érdekelték sem a növények, sem az állatok, így elküldte. Csipkebimbó újra és újra próbálkozott, de apját nem érdekelte más, csak az országukat leromboló sárkányok. A sárkányok hatalmasok voltak, magasabbak, mint a legnagyobb fák az erdőben. Zöldek voltak, mint a növények, ezért nagyon nehéz volt őket észrevenni. Csak a szarvuk és a hátukon lévő tüskék voltak fehérek. Nem bántották az embereket, de olyan nagyok voltak, hogy mindent tönkretettek, amerre csak jártak.
A király minden pénzét elköltötte a velük való háborúskodásra, míg semmilyük sem maradt. Végül annyira elszégyellte magát, hogy elszökött a palotából. A három hercegnőnek kellett tovább irányítania az országot. A két idősebb otthon maradt, a legkisebb elindult szerencsét próbálni. Tudni akarta, hogy mi az a furcsa növény, amit mindenki sárkányfűnek hívott, mert ezek közé rejtőztek a sárkányok.
Csipkebimbó hosszú utat tett meg, mire talált egy országot, ahol ismerték a sárkányfüvet. Megértette, hogy a sárkányfű nélkül a sárkányoknak nincs hová bújni, így nem a sárkányokat kell elzavarni, hanem a sárkányfüvet. Hazatért és testvéreivel együtt elkezdték mindenhonnan kiásni, a helyükre pedig rózsákat ültettek. Országuk népe is követte a példájukat, mert mindenki segíteni akart. Kiásták az összes sárkányfüvet, de ahová nem ültettek rózsát, ott az újra kihajtott. Ezért mindenhová ültettek hát valamit, főleg rózsát, mert csipkebimbó azt szerette a legjobban.
Ahogy eltűnt az országból a sárkányfű, a sárkányok sem tudtak sehová elbújni. Ha mégis felbukkantak, a rózsák tövisei megvédték az embereket. Pár év múlva minden sárkány eltűnt az országból, így az emberek újra békében élhettek. Mindenki nagyon örült és nagyon hálásak voltak a legkisebb hercegkisasszonynak, akit királynővé koronáztak. Annyira szerették, hogy a kedvenc virágáról, a rózsáról nevezték el. Így vált Csipkebimbó hercegnő Csipkerózsa királynővé.
Stadler Doren Viktória meséjét lejegyezte anyukája, Pete Gabriella Szabina

Bp., 2022.01.23.
1_Karla Benett_Csipkebimbó hercegnő és a 1_Karla Benett_Csipkebimbó hercegnő és a
1_Komlósy Nimród_Csipkebimbó hercegnő 1_Komlósy Nimród_Csipkebimbó hercegnő
2_Bacs Decsi Jázmin _Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű 2_Bacs Decsi Jázmin _Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű
2_Köteles Edmond_ Csipkebimbó hercegnő 2_Köteles Edmond_ Csipkebimbó hercegnő
2_Varga Jázmin _Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű 2_Varga Jázmin _Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű
2_Varga Nóra _Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű 2_Varga Nóra _Csipkebimbó hercegnő és a sárkányfű
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com