Varga Polyák Boglárka: A borzalmas iskola

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy borzalmas iskola. Azért volt olyan borzalmas, mert a gyerekek megszegték a szabályokat.
Összetörték a székeket, ráfirkáltak a falakra, papírrepülőket dobáltak a teremben, rendetlenkedtek a folyosón. Mindenki egyeseket és ketteseket kapott.  Csúfolták, gúnyolták egymást.
Egy nap aztán furcsa dolog történt. Bejött egy tanárnő, aki alacsony volt, rövid hajjal és különleges. Meg szerette volna mutatni, hogy az osztályában a gyerekek igenis jók. Három feladatot adott nekik megoldásra.
Az első feladat a kézfogásos fogócska. Ezt úgy kellett játszani, hogy két gyerek megfogta egymás kezét. Ők voltak a fogók. Ha megfogtak még egy gyereket, az a tanuló is meg kellett, hogy fogja a kezüket. Az volt a lényeg, hogy ne játsszák a játékot durván. Sajnos a játék közben egy gyerek sírva ment a tanárnőhöz, mert nem vigyáztak és fellökték.
A második feladat a szólások és közmondások helyrerakása volt. Ezt úgy kellett csinálni, hogy össze voltak keverve a szólások és közmondások,s a  mondatrészeket a helyükre kellett rakni . Próbálkoztak a diákok, de a végén csak kiabálás lett, és ez a feladat is megoldatlan maradt.
 A tanárnő nem csüggedt. Tudta, hogy ezek a gyerekek ügyesek, csak kell nekik egy kis segítség.
 A harmadik feladat plakát készítése volt. A tanárnő még be sem fejezte rendesen a mondanivalóját,  a diákok már azon vitatkoztak, hogy ki mit fog rajzolni. A nagy veszekedésben az egyik gyerek véletlenül kiöntötte a vizet. A tanárnő rögtön megmentette a plakátot -  a vízfestékkel érdekes formákat varázsolt a papírra. A diákoknak ez nagyon tetszett, ezért abbahagyták a veszekedést és figyeltek a tanárnőre. A plakát nagyon szép lett. Ezt a feladatot nagyon jól megcsinálták.
 Attól kezdve figyelni kezdtek a tanárnőre. Jól viselkedtek, jobb osztályzatokat kaptak, és vigyáztak egymásra. A tantermek is tiszták lettek. A borzalmas iskolából lassan gyönyörű iskola lett.
Aki nem hiszi, járjon utána.


Szabadka, 2022.02.15.
6 - 10 évesek

Bővebben

11 - 14 évesek

Bővebben

15 - 18 évesek

Bővebben

+18 évesek

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com