Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?

Fekete Flóra
Könyvajánló
2021.08.21.
 
„Amíg kicsi voltam és okos és kedves és szép, mindig tudták, hogy kire hasonlítok… Amióta nagy vagyok, és ütődött és nyegle és idétlen, csak ülnek és sóhajtoznak, hogy kire ütött ez a gyerek.”
Imádjom Janikovszky Évát, így biztosan nem az az utolsó könyvajánlóm tőle. Írt gyerekeknek és felnőtteknek, könyveket, verseket és cikkeket. A könyvből 33-t írt, amelyeket összesen 35 nyelvre fordítottak le. Könyveinek állandó illusztrátora Réber László.
 
 

Bővebben

Hosszúlépés. Járunk?

Fekete Flóra
Útikalauz
2018.12.14.

Ez a bejegyzés szólhatna a fröccsökről is, mégsem ezt választottam. Ahogy külföldön, úgy nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tematikus séták. Ilyenkor olyan részletekre figyelünk fel, melyek mellett a hétköznapokban elsuhanunk. Olyan elfeledett vagy elrejtett helyekre juthatunk be, amire egyébként nem lenne lehetőségünk. Itthon több cég is szervez ilyen sétákat, Budapestet nagyjából tíz éve barangolhatjuk be ilyen formában. Én kiemelten a Hosszúlépés csapatát mutatom be, mert bár nem ők a legelső szervezők, én róluk hallottam először.


 

Bővebben

Kolozsvári diák lettem

Fekete Flóra
Utikalauz
2018.12.07.
 
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi kara áthallgatást szervezett hallgatóinak. Természetesen ezt a lehetőséget én sem hagyhattam ki. Beadtam a jelentkezésemet, amit elfogadtak, így lettem öt napra kolozsvári diák. A híres Babeș–Bolyai Tudományegyetem látott minket vendégül. Kicsit megismertem a várost, a találkoztam kolozsvári magyarokkal, beleláttam az ottani egyetemisták életébe. Fényképekkel teli úti beszámoló következik.


 

Bővebben

Ha kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com