Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

Könyvajánló
Fekete Flóra
2018.11.30.

„Bezzeg az én időmben…” Ismerősen cseng??? Ti is hallottatok már a szüleitektől hasonló mondatot? Nem vagytok egyedül?! Sőt, az ő szüleinknek is ezt a mondatott szajkózták már évtizedekkel korábban….
Katinak, a főhősnek is gyakran mondogatják ezt. „Bezzeg az én időmben nem csavarogtak fiúkkal a lányok!” De Katit egyáltalán nem érdeklik a régi történetek....
 

Bővebben

Nyulász Péter: Helka

Könyvajánló
Fekete Flóra
2018.11.23.

A Balaton északi partján különös események történnek. A tihanyi Soktornyú Kastély ünnepre készülődik: Helka hercegkisasszony hivatalosan is trónörökössé válik. Neki viszont nem kenyere a nagy felhajtás, inkább elszökik a tiltott rengetegbe szamócázni. Közben a Burok-völgyben Bora és Horka vezetésével sötét lelkű lények gyülekeznek, hogy feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik. Nyulász Péter műve fantasybe hajló kalandregény, rengeteg humorral átszőve. A könyvben rengeteg utalás és információ van elrejtve, és csak az olvasón múlik: elhiszi-e, hogy a Balaton környékén valaha tündérek, hercegek, manók és varázslók laktak.


Bővebben

Szabó Magda: Tündér Lala

Könyvajánló
Fekete Flóra
2018.11.16.

A történet Irisz tündérkirálynő birodalmában játszódik. A gonosz varázsló, a vén Aterpater épp dühöng. Hiába változtatta át magát szőke hajú, kék szemű daliává, a szép Irisz mégis kikosarazta őt. Hogy miért? Ezt a kis egyszarvú Gigi, aki mindig az igazat mondja, kotyogta ki: az ügy hátterében a testőrök délceg kapitánya, Amalfi áll. Viszont egy ilyen nagyhatalmú varázslót nem tanácsos felbőszíteni. Bosszúja során látszólag könnyű dolga van, mert a királyi jogar rejtélyes módon eltűnik. Nem más lopta el, mint a kis Lala, Irisz kisfia. Ő nem szeret rubintáncot járni, és szappanbuborékba utazni sem. Ám a legnagyobb baj mégis az, hogy emberszíve van. A varázslatos meseregény maradandó élmény felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.


Bővebben

Ha kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com