Kinek az ég alatt már senkije sincsen – Pesti Színház

Színházi ajánló
Fekete Flóra
2018.11.09.

A Pesti Színház 2018 májusában mutatta be a Kinek az ég alatt már senkije sincsen előadását. A darabot Vecsei H. Miklós írta 19. századi elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján. Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni a kor nagyjainak szellemiségét. Bemutatja a reformkori emberi kapcsolatokat, megidézi a március 15-i eseményekhez fűződő várakozásokat. Az előadás arra keresi a választ, hogy mi a közös a mai és a 19. századi ember gondolkodásában. A színdarabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezte.

Bővebben

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Könyvajánló
Fekete Flóra
2018.11.02.

Mia Anne tizenhat éves korában Budapestre költözik. Nem lelkesedik az új helyzetért, ám egyik éjjel különös álmot lát. Egy fantasy világban találja magát, ahol ő egy mágus. Innentől kezdve minden éjjel egy helyes, de annál pimaszabb lovagot bosszant. A lovag kósza, csavargó kölyökből küzdötte fel magát, egyáltalán nem akar beleszeretni egy lányba és eldobni magától mindent. Ám azon kapja magát, hogy egyre többször gondol a pimasz varázslólányra. Legszívesebben sose látná viszont őt, ám a lány veszélyben van, mert két világ akarja holtan látni. A lány apja, Amon világhírű agykutató, ám a gyereknevelés nem az erőssége. A mi fővárosunkba rendelik, Közép-Európa legtitkosabb laboratóriumába, egyenesen a négyes metró alá. Itt próbálják megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását. Mi fog győzedelmeskedni, a mágia vagy a tudomány?
 

Bővebben

Varga Katalin: Gőgös Gúnár Gedeon és Mosó Masa mosodája

Könyvajánló
Fekete Flóra
2018.10.26.

Ezek a művek több nemzedék olvasásélményét alapozták meg, nagyon sokan már örökzöldként tartják őket számon. Több, mint ötven éve segítenek gyerekek tucatjainak a magyar nyelv elsajátításában. Teszik mindezt úgy, hogy közben szórakoztatnak. Több korosztálynak olvasták esti meseként, később már ők olvasták saját maguknak, esetleg gyerekeiknek, unokáiknak. Ilyenkor a szülők is nosztalgiáznak kicsit. Varga Katalin nem csak ezt a két könyvet írta, ám ezek kiemelkednek munkásságából. Noha ő már nincs köztünk, művei mai napig nagy sikernek örvendenek.


Bővebben

Ha kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com