Hosszúlépés. Járunk?

A Hosszúlépés csapata 2013 óta tevékenykedik Budapesten. Céljuk, hogy megmutassák a főváros ezernyi arcát. Sétáik közül mindenki megtalálja a számára megfelelő túrát. A programok nagy részét Budapesten szervezik, a kirándulni vágyók viszont a Balatonra és Szentendrére is eljuthatnak velük.
A Hosszúlépésnél jelenleg nyolcan dolgoznak, mellettük negyvenegy sétavezető alkotja a csapatot.

Több kategóriából választhatjuk ki a nekünk tetsző programot. Részt vehetünk történelmi sétán, vagy a mai kort bemutató programon, mehetünk enni, inni, épületbejárásra, és még a kutyánkat is magunkkal vihetjük. Ha végképp nem tudunk dönteni, melyik programot válasszuk, segítségünkre áll a sétaválasztó kvíz. A megadott válaszaink alapján megmondja, melyik lehet az ideális program számunkra.

Weboldalukon rászűrhetünk, hogy milyen sétát keresünk, és hova vannak még szabad helyek. Ha valamiről lecsúsztunk, kérhetünk értesítőt, hogy legközelebb biztosan időben ne maradjunk le.

Nemrég elindították blogjukat is, amelyből még több érdekességet megtudhatunk Budapestről. Egyik legnépszerűbb bejegyzésükben például elárulják, hol találjuk meg Abigél szobrát (Szabó Magda azonos című regényéből készült filmsorozat kelléke – a könyv ajánlóját ide kattintva olvashatjátok.)

A Hosszúlépés csapata már többször fogott össze más szervezetekkel. 2017-ben például a mozikba kerülő Budapest Noir film kapcsán hirdettek egy krimi városnéző játékot. Tavaly Budapest születésnapján, november 17-én[1] megkoronázták a fővárosi szobrokat. Idén pedig a Poket zsebkönyvek csapatával (róluk már olvashattatok itt) megalkották Budapest randitérképét. A térkép hátoldalán Budapest jellegzetes helyszíneit, eldugott zugait sorolják fel, mindezt Szerb Antal idézetekkel körítve.

A Hosszúlépést megtaláljátok a weboldalukon, Facebookon, Instagramon és Youtubeon is.
A felhasznált képek a Hosszúlépés Facebook oldaláról származnak.
 

[1] 1873-ban ezen a napon egyesítették Budát, Pestet és Óbudát.

Ha kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com