Erdélyi Enikő: A kincses láda titka

Volt egyszer egy eccavú, akit Én Pici Pónimnak hívtak. Én Pici Pónim, ez a kis pettyes eccavú nagyon boldog volt Vattacukorfalván. Egy napon talált egy ládát, s nem tudta, hogy mi lehet benne? Gondolkozott, hogy vajon kincs lehet, vagy akár valami olyan dolog, amit még életében nem látott. Elvitte ezt a ládát legjobb barátjához, Unikornishoz. Unikornis nagyon félt, hogy vajon mi rejtőzik a dobozszerű tárolóban? Félve nézegette ezt a „csoda” ládát s megkérdezte Én Kicsi Pónimtól:
-Mmmi-i-ezz ? Honn-aan vaan ez? – szólt bátortalanul.
Én Pici Pónim csak mosolyogva, és furcsán nézett rá. Próbálták kinyitni, de sehogy se sikerült. Ahogy forgatták ezt a varázsládikát, az alján megpillantottak egy cetlit, amin ez állt:
„Ez a láda azon eccavúaknak maradt fenn, akik nem nagyon értik, hogy miért léteznek? A láda mindenkinek azt mutatja meg, amit látni, tudni kívánnak."
A két póni nagyon izgatott volt és alig várták, hogy ki tudják nyitni a titkokat rejtő tárgyat. Ahogyan ütögették, forgatták, nézegették, találtak rajta egy furfangos zárat. Mivel Unikornis nagyon félős volt, ezért Én Pici Pónim vette a bátorságot és kinyitotta. A csoda hirtelen feltárult! Mindegyikük rácsodálkozott a látványra… Visszagondoltak arra a cetlire, amit olvastak, és kértek egy kívánságot. Ahogy kinyitották, szemük könnybe csordult, hogy amit mindig is tudni akartak, most tűnik fel a szemük előtt: Unikornis azt a pónit kereste, akiben mintha megtalálta volna énjének másik felét, a várva várt szerelmét. ő volt Mézes Mázas.
Én Pici Pónim, arra az életbevágó kérdésre szerette volna tudni a választ, hogy merre találja az édesanyját? Sajnos kiskorában elválasztották tőle, ezért nem volt családja, és azt érezte, hogy magányos, boldogtalan. A láda megmutatta, hogy merre van az út, mely az édesanyjához vezeti. Az utat jól megjegyezte…
„A Szivárvány folyón át a Fagylalt Hegyen túl, onnan jobbra fordulva az Alvás Völgy mentén haladj tovább, mindezek után megérkezel a Félelem Barlangjába, ahol megtalálod édesanyádat, Vaníliás Kelyhet."
Én Pici Pónim szárnyra kapva, szélsebesen anyjához sietett. Amikor megpillantotta őt, hatalmas boldogság fogta el, és így szólt:
- Ne félj, már minden rendben lesz!
Mindketten szárnyra kaptak, és hazarepültek Vattacukor falvára. Én Pici Pónim bemutatta legjobb barátját, Unikornist az édesanyjának. Unikornis nagyon örült, hogy végre boldognak látja társát. Azóta Unikornis összeházasodott szerelmével, Mézes Mázassal. Én Pici Pónim pedig nagyon örült, hogy megint édesanyámnak szólíthat valakit.
A két eccavú azóta is boldogságban él, ki anyukájával, ki pedig szerelmével.
Itt a vége, fuss el véle.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com