Fábik Orsolya: Malackaland

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, sőt még az Óperenciás tengereken túl, még azon is túl, ahol a kurta farkú malac túr, volt látható Malacfalva. A kismalacok Az iskolában serénykedtek,míg a felnőttek a közeli erdőben töltötték munkaidejüket.A két kismalac, Dávid és Dagonya egy érdekes mesét hallotak és úgy gondolták, hogy ők is kalandozni indulnak. Suli után a szülők tudta nélkül útnak indultak. Egy kis idő múlva eléjük került a híres Mazsola-hegység. A furfangos malacok inkább megmászták a hegyet. A hegy másik oldalán egy kisebb falut láttak meg. A falu polgármestere, Csucsu a Csoki-folyóban halászott. A kismalacok tőle tudják meg, hogy Dara Királyság hercegnőit, Bogyedlit és Cucut elrabolta a gonosz Dömper király. A falusiak különböző dolgokkal látták el a fiatalokat pl.: ennivalóval,tiszta ruhával. A folyó átszelése után a gonosz háromfejű boszorka állta útjukat. Miután legyőzték a banya mindhárom feje egy fémet, aranyat, ezüstöt és vasat rejtett. Tovább mennek és betévednek a Karamell erdőbe.Találkoznak Csupival a bohóccal,aki a fémekért cserébe ad nekik karamellás almát. A fiúk nagynehezen oda adják neki, mert már elég éhesek voltak. Az erdő leküzdése után eljutnak a Vanília kastélyhoz.Szalonna király aggódva meséli hogyan rabolták el lányait:
- A lányaim épp a napi sétájukon voltak a szomszédos parkban, amikor két bandita lecsapott rájuk és a szobalányokra. Az egyik szobalány Hannah sietett szólni, de elkésett mire vissza értünk már hűlt helyük volt.
- Nem kell izgulni. Mi megtaláljuk őket - mondta Dávid.
- Cserébe megkapjátok királyságom és lányaim kezét.
- Köszönjük. Még annyit mondjanak meg,hogy merre találjuk őket vagy, hogy merre induljunk.
- Dömper kastélya a szúrós szurdok után van. Vigyázzatok Dömper királlyal, mert egy óriás hétfejű sárkány, akinek minden feje más színű. Ha jó fejét vágjátok le, akkor meghal.
- Ne késlekedjünk, induljunk hamar.
- Monokli tábornok elvezet a katélyig.
A fiúk és Monokli tábornok a szúrós szurdok ajtajában állnak ,amit két mogorva malac, Hurka és Röfi őriznek. A két őr egy találós kérdést adnak.
- Nappal kel, este nyugszik, közben az égen jár. Mi az ?
Hosszabb töprengés után rájöttek a válaszra és egyszerre,hangossan felelték, hogy NAP.
Az őrök átengedték őket. Egy kis idő múlva elérték a kastély ajtaját. Nagyon meglepődtek, mert a kastélyt két vérszomjas farkas őrizte, Zsömle és Vadas. Monokli tábornok egy versecskét súgott a malackák fülébe:
Ha a sárga,rózsaszín vagy piros feje veszik
nagy baj lesz az égen.
Ha lila,fehér s kék
Az ország elveszen.
Monokli tábornok megküzd a két farkassal, míg a malacok sietnek a sárkányhoz. Megpillantják és nézik melyik szín maradt ki a mondókából. Nem volt sok idejük gondolkodni.Úgy gondolták, hogy a zöld maradhatott csak ki. Dávid egy hosszú kard csapással levágta zöld fejét. A sárkány összerogyott,a két bátor kismalac és a hercegnők egy griffmadár hátán repültek visza a Vanília kastélyba. Hamar megtartották az esküvőt és boldogan éltek míg meg nem haltak.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com