Gábor Fanni: A három kívánság

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kislány Elle, és egy kisfiú Jared. Mindketten a családjukkal a külvárosban laktak egy kis halastó partján. Szomszédokként sokat játszottak, elválaszthatatlanok voltak.
Elle izgatottan készült a 12. születésnapjára. Meghívta iskolai barátnőit, és a legjobb barátját Jaredet is. Nagyon örült az ajándékoknak, de legjobban a fiútól kapott kiskarkötőnek. A party után Elle-vel közölték a szülei, hogy édesapja munkája miatt másik városba költöznek. Elle úgy érezte, meghasad a szíve,hiszen itt kellett hagynia mindent, ami eddig az életét jelentette, főleg egy fiút, Jaredet. Elérkezett a költözés napja. Elle a tópartján búcsúzott el a fiútól, mindketten szomorúak voltak. Megígérték egymásnak, hogy levélben, vagy telefonon tartják a kapcsolatot. A búcsúölelés után sokáig integettek egymásnak, amíg a fiú el nem ment. Ekkor egy hírtelen kézmozdulattal Elle csuklójáról leröpült a fiútól kapott ajándékkarkötő, amelyet azonnal elnyelt a tó vize.
Eleinte rendszeresen jöttek-mentek a levelek, hívások, az idő múlásával azonban az üzenetek ritkultak, végül megszakadt a kapcsolat közöttük. Tanulmányaik, sorsuk elsodorta őket egymástól.
Teltek, múltak az évek, Elle állatorvos, Jared ügyvéd lett. Egymás tudta nélkül mindketten visszavágytak a kisvárosba, ahol a gyermekévüket töltötték. Elle itt rendezkedett be felnőtt életére. A környék megváltozott, a halastó körül park, játszótér, kutyafuttató épült. Elle sokat sétálgatott, Suzy nevű fekete –fehér, kék szemű border collie-jával. A kutyája imádott a víz körül futkosni a többi ebbel. Elle egy padon ülve, szomorúan bámult a tó fodrozódó hűs felszínére, s hírtelen egy csobbanásra lett figyelmes. Egy aranyhalacska bukkant fel a víz felszínére, és meg szólította a nőt.
„Ne szomorkodj Elle! Már régebben is láttalak téged bánatosan üldögélve, ezért teljesítem három kívánságodat, hogy ne búslakodj.” Elle első kívánsága az volt, hogy a rég elveszett karkötőjére, ami a tó alján pihent, újra rátaláljon. A második kívánságot arra használta fel, hogy megtudhassa, hol van a rég nem látott gyerekkori barátja. Az utolsó kívánsága az volt, hogy az igaz szerelmét megtalálja. Az aranyhal lebukott a víz alá, majd pár perc múlva felbukkant a lány karkötőjével, majd visszaúszott a tó mélyére. A lány azt hitte, hogy álmodik, majd a kezére felcsatolta a karkötőt. Talán a sor fintora, talán nem, de egy férfi bukkant fel a tópartnál, mellette egy gyönyörű dobermann sétált. Suzy is felfigyelt a két jövevényre és odaszaladt hozzájuk. A férfi letérdelt, hogy megsimogathassa az idegen kutyát, Zeusz, a férfi kutyája pedig kíváncsian közelített a másik ebhez. Elle már készülődni kezdett, hogy haza mehessenek, így a kutyája felé vette az irányt. Jared előtt megjelent egy pár szandál,ezért kutató tekintettel felnézett a tulajdonosára. Egy gyönyörű nő állt vele szemben. A lány ismerősnek tűnt neki, meleg érzés töltötte el a szíve környékét, majd villámcsapás szerűen rádöbbent, honnan ilyen ismerős ő? A régi, elfeledett barátja állt előtte. Rövid bemutatkozás után az újratalálkozás örömével megölelték egymást a régi barátok. Boldogsággal töltötte el mindkettőjüket a viszontlátás és egymásra találás, melyre szívük mélyén mindig is vágytak. Megfogadták, többé nem engedik el egymást. Elle hálával gondolt az aranyhalra, aki megváltoztatta az életét. Megtalálta a karkötőt, Jaredet és a nagy őt is egy személyben.
A mesének itt van vége, fuss el véle, az esküvőn légy vendége!
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com