Horváth Lídia: Éjszaka a játékpolcon

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, úgy hívták: Sarah. A kortársai sokat csúfolták, mert hitt a tündérmesékben, ezért nem is igazán voltak barátai, csupán csak a plüss játékai, azok közül is a kedvence a Motkány. Na meg persze egy igazi kiskutyus: Tücsike. A lány azért adta ezt a nevet neki, mert pici volt és fekete, mint egy tücsök.
Egyik éjszaka Sarah halk vitatkozásra ébredt. A játékai életre keltek. Sarah mozdulatlan maradt és elhatározta, hogy kihallgatja őket, vajon miről is beszélgetnek? A vitát a bohóc indította, mert féltékeny volt a Motkányra, ugyanis mindig ő alszik Sarah mellett. Majd a bohócnak gonosz ötlete támadt. Odacsalta a Motkányt az ablakhoz, ami nyitva volt, és hirtelen kilökte. A többi játék nagyon mérges lett gonosztette miatt, amit addigra már a bohóc is nagyon megbánt. Kihajolt az ablakon, és megpróbálta felhúzni Motkányt, de sajnos ő is kiesett utcára. Ekkor megébredt a kis Tücsi kutyus és így szólt:
- Sziasztok, játékok! Hát ti meg miben mesterkedtek itt? A házban lenne a helyetek Sarah mellett!
A Motkány és a bohóc elmesélték mi is történt.
- Nagyon önzőn viselkedtetek mindketten. Egymást marjátok ügyet sem vetve Sarah érzéseire. Szegény kislány, mi vagyunk az egyetlen barátai, és mindenki azt hiszi, hogy buta, pedig nem az. Sokkal közelebb jár a valósághoz, mint mások, akik nem hisznek egy szebb világban, egy jobb helyben.
A bohóc és a Motkány már nagyon sírtak.
Aztán így szóltak:
- Nagyon sajnáljuk, soha többet nem leszünk önzők.
Tücsi kutyus rájuk nézett és nagyon megsajnálta őket. Odadörgölődzött hozzájuk, hogy megnyugtassa őket és így szólt:
- Ne aggódjatok barátaim, megoldjuk. Gyertek, üljetek fel a hátamra.
A bohóc és a Motkány felpattant a bölcs kutya hátára. Tücsike egyet ugrott és már bent is voltak a házban. A Motkány és a bohóc megköszönte neki a segítséget, és az öreg kutya visszament a helyére aludni. A két plüssjáték bebújt Sarah mellé az ágyba, ahol a kislány már egy jó ideje mélyen aludt. Reggel mikor felébredt, mindkét játék ott volt mellette. A lány kicsit magát okolta, hogy ez a vita miatta alakult ki, és az óta mindkét játék mellette aludt, sőt még Tücsike is kapott egy kis helyet az ágy szélén.
Közben a kislány is felnőtt, de arra az éjszakára mindig emlékezni fog,amíg csak él. Itt a vége fuss el véle.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com