Jakab Levente: András és a három kívánság

Egyszer volt hol nem volt,élt egyszer egy tündér. Ez a tündér egy vázában lakott. Ez volt az állandó lakhelye. Ez a váza a faluban volt valahol. Ha valaki megtalálja akkor csak meg kell dörzsölni a váza szélét és láthatja a tündért. A faluban élt egy nagyon gazdag király. Ennek a királynak mindene megvolt,amit csak akart. ő minden szegényt bántott és kifosztott. De volt egy öregember akit még a szegényeknél is jobban utált . őt Andrásnak hívták. Andrástól elvette minden pénzét és még a házát is,azért mert visszafeleselt a királynak. Egyszer András a faluban sétált mikor meglátta a vázát. Mivel Andris már 91 éves volt,tudta,hogy ha talál egy vázát mit kell csinálnia. András megdörzsölte a vázát és meglátta a tündért. Az öregember hirtelen csodálkozni kezdett. Erre a tündér halkan odaszólt az öregembernek:
- Üdvözlöm,én egy tündér vagyok. Mivel maga megtalálta a vázát,ezért én teljesítem 3 kívánságát! De nem szabad elárulnia senkinek,hogy megtalálta a vázát.
Az öregember ennek nagyon megörült hiszen akármit kérhetett a tündértől.
- Üdvözöllek kedvesem! Tényleg van 3 kívánságom? – kérdezte az öreg.
- Igen - válaszolt a tündér.
András először azt kívánta,hogy legyen újra fiatal. András egy másodperc alatt olyan fiatal lett,hogy alig lehetett ráismerni. Második kívánságként azt kívánta,hogy gazdagabb legyen,mint a király. András egy pillanat alatt olyan gazdag lett ,hogy az csak na. Harmadikként pedig nem tudta,hogy mit kívánjon. Azt gondolta magában,hogy ha olyan fiatal,mint a király és még gazdagabb is,akkor mi kellhet még neki. Végül abba is belegondolt,hogy ez a szegény tündér milyen szomorú lehet egy kis vázában egyedül. Így végül arra a döntésre jutott,hogy a tündért szabaddá teszi. Mikor ezt a tündér meghallotta el se tudta hinni,hogy végre szabad. A tündér nagyon megköszönte a fiatal jóképű gazdag Andrásnak és végül világgá ment. Másnap rá se ismertek a falubeliek Andrásra. András átvette az előző király helyét. A régi királyt békén hagyta. Nem bántotta,nem fosztotta meg a vagyonától. A falusiak nagyon örültek az új királynak. Azóta is András a király. ő irányítja az egész falut. Még máig is élnek,míg meg nem haltak.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com