Kádas Gyöngyi: Griffek szigetén

Volt egy messzi-messzi sziget.A neve Eunorso, a griffek szigete. Főszereplőnk is itt él, akinek dús fekete szőrébe belekap a lágy őszi szél. Vörös szeme csillog a sötétben, és mindezt kiemeli a narancssárga csík mely fejétől teljesen a lompos farkáig tart. Csőre pedig élénk citromsárga színű. Neve Riker.
Riker sétálgatott az erdőben majd egy szirtet pillantott meg, aminek a végére sétált, és büszkén kihúzta magát. Tox, a lila színű alfanőstény griff épp táplálékszerző útjáról tért haza, és nem nézte jó szemmel, hogy egy idegen griff ólálkodik a területén, ráadásul emberszegú. Csöndben odalopozott a griffhez és lelökte a szírtről. Riker meglepődött, de azon nyomban egy szaltóval visszaszállt a szirt tetejére és panaszkodva így szólt.
- Mit képzelsz magadról, hogy csak így lelöksz?! - kérdezte mérgesen.
- Ez az én területem, nincs jogod itt lenni, te emberszagú! El se hiszem, hogy képes voltál összeállni velük! - sziszegte Tox.
- Mit tehettem volna? … Születésem után már kitaszítottak… és hogy miért? Mert különböztem testvéreimtől, mert ők fehér szőrű, kék szemű griffek voltak, én pedig vörös szemű és fekete szőrű. Szüleim sem foglalkoztak velem… kitettek az erdő közepére, míg egy kedves ember el nem vitt házába és felnevelt. Én a griffeket nevezném szörnyeknek! - mondta Riker egy kis fájdalommal és mérgességgel a hangjában.
- Te puhány griff!!! - mondta Tox és eltaposta a gyümölcsöket, hogy az idegen nehogy elvegye.
- Kár volt eltaposni ezt a sok finom gyümölcsöt, mert számomra értéktelenek, én húsevő vagyok!-mondta Riker és egy barackot nyomott Tox fejére majd elindult a szirtről, de Tox mérges lett elkapta Rikert és az oldalán lévő kötéllel erősen fogta a griffet.
Tox erős karmaival felvitte egy magas pontra és így szólt:
- Velem te nem szórakozz! Elengdlek, ha bocsánatot kérsz, és engedelmeskedsz nekem, de ha nem, akkor halál fia leszel! - mondta nagyképűen.
- Inkább meghalok! - gondolta Riker. Arra jött Tox egyik barátja, Monsdenton, aki elkérte Rikert, hogy majd ő elbánik vele. Tox átadta neki. Monsdenton elment messzire Rikerrel, majd leszállt és kikötötte a köteleket. Riker csodálkozva nézett rá.
- Jobb, ha nem hozod ki Toxot a sodrából, mert nem
leszek mindig ott, hogy segítsek! Amúgy Monsdenton vagyok. - mutatkozott be.
- Riker…és köszönöm.-mondta, majd Monsdenton elrepült.
Riker a tóhoz ment halászni, összegyüjtötte a halakat, majd kiment a partra és lakmározni kezdett. Tox titokban mindent látott és most fentről akart lecsapni, ám ez balul sült el: egy rossz mozdulat miatt elvesztette az egyensúlyát és a tó közepébe esett. Tüdeje lassan tele lett vízzel, hisz Tox nem tudott úszni. Viszont a halat fogyasztó Riker felkapta a fejét és belegázolt a vízbe. Riker a víz alatt megpillantotta a süllyedő Toxot, alámerült, majd a hátára nehezedett. Pár percen belül kihozta a partra, felállította és veregetni kezdte a hátát, amire Tox kiköpte a vizet. Így szól Riker.
- Na látod, ezt tanultam az emberektől: az emberséget!
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com