Kiss Patrik: A megsegített tábornok

Élt egyszer réges-régen egy angol tábornok, akinek hadserege a megsemmisülés szélén állt. A helyzete kilátástalannak látszott, hiszen Bringned várát a megmaradt 100 katonájával próbálta megvédeni a hatalmas túlerővel szemben. A várvédők utolsó erejükkel próbáltak kitörni, de az ellenfél egytől egyig megölte mindegyiküket, kivéve a kapitányt, aki egy szikla mellett feküdt mellkasában egy tőrrel.
Ekkor megjelent a tábornok előtt egy angyal, aki megígérte neki, hogy ha még egy percig életben marad
– ezzel bizonyítva elszántságát –, akkor újraéleszti katonáit és még 10000 harcost küld melléjük. Ugyan a kapitány életben maradt, de hatalmas serege még így sem tudta megállítani a skót foglalókat.
Telt múlt az idő, de a kapitány nem tudta elfelejteni vereségét.
Évekkel később, egy napon, újra megjelent az Angol előtt az angyal, azzal az üzenettel, hogy próbálja meg egyedül visszaszerezni az elveszített várát. A kapitány tudta, hogy meg kell próbálnia a lehetetlent.
Fekete ruhát öltött magára és elindult egy karddal, egy késsel felvértezve az éjszaka közepén. A kapun könnyen bejutott az őröket kicselezve. Meglepően hamar elért az egyik torony tetejére, ahol már éppen ki akarta tűzni hazája zászlaját; mikor a várvédő, skót Brigga tábornok felment hozzá, és párbajra hívta a betolakodót.
Sokáig küzdöttek egymással, de egy aljas csellel, Brigga végül padlóra kényszerítette ellenfelét. Már majdnem kioltotta vetélytársa életét, amikor az Angol kirúgta Brigga kezéből a kardot, majd hirtelen fölé kerekedett, és egy mozdulattal megölhette volna Briggát, de nem tette.
Brigga ekkor azt mondta a tábornoknak, hogy ha életben hagyja, visszaadja a várát. A tábornok beleegyezett.
Így Brigga a skót hódítóival együtt elhagyta a várat, majd eltűntek az országúton a lemenő nap sugarában. Végre megnyugvásra lelhetett a „megsegített” tábornok, és hű angol alattvalóival életük végéig őrizték Bringnedet.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com