Kricsár Bence: Egyszer a jövőben

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy borzalmas nap. Minden órán dolgozatot írtunk. Már amikor elindultam iskolába is rossz volt. Az órákon nagyon sokat írtunk. Sok házit adtak fel. Azt kívántam, hogy bár ne kellene tanulni!
Ezután egyszer csak a jövőben voltam. Mindenhol ultramodern berendezések. Az emberek autók helyett repülő csészealjakkal közlekedtek. A tudást tölcsérrel öntötték az emberek fejébe. A boltokban robotok dolgoztak.
Én csak csodálkoztam. A járókelők elég nagy idiótának néztek, legalább is azt lehetett leolvasni az arcukról. De más is csodálkozna az én helyemben. A legnagyobb csodálkozást mégis az jelentette, amikor megláttam saját magamat 60 évesen. Köszöntem neki, és egy kis idő múlva ő is rájött a dologra. Elhívott magához és jó sok mindent elmondott. Például azt, hogy mire figyeljek majd. Meg azt is elmesélte, hogy mik fognak velem történni. De beszélt még az új találmányokról és elmondta, hogy mi hogyan működik.
Találtam egy fiút, aki eligazított a körülbelül ötven évvel későbbi korban. A jövőben nagyon kényelmesen éltek az emberek. Én is csak élveztem az életet. Két hétig csak tévéztem és számítógépeztem, meg minden jót csináltam. Egyáltalán nem mentem iskolába. A jövőbeli gyerekek nem is tudták, hogy mi az az iskola, de okosabbak voltak, mint azok, akik még iskolába jártak. Egy ideig minden jól ment, de bekövetkezett a baj. A robotok, akik hűségesen kiszolgáltak, ellenünk fordultak. Fegyvereket gyártottak az emberek ellen. Pusztítottak minket. Minden mozdulatát figyelték az embereknek. Nagyon félt mindenki, sokan próbálták a robotokat leállítani, de nem sikerült. Én is féltem nagyon. Már mindennel próbálkoztak, de a robotok továbbra is harcoltak. Semmi sem sikerült. Ha valami jó fegyvert találtak fel az emberek, azt egyből elpusztították. Szerencsére találtam egy professzort. Elmeséltem neki, hogy mi történt velem és mondtam, hogy haza szeretnék jutni. A professzor elvezetett a titkos földalatti laborjába és bemutatott mindent. Megmutatta az egyik munkáját, az időutazást. Már régóta kísérletezett vele, de még nem sikerült neki az időutazás. Azt mondta, hogy ha segítek neki, akkor működhet és haza juthatok. De mielőtt megcsinálnánk az időgépet, le kell győzni a gépeket. Ezért egy új kísérletbe fogtunk. A robotok legyőzésébe. Gyártottunk erős fegyvereket, amikor a robotok ki voltak kapcsolva, szétvertük őket. Mindenféle fegyvert kikísérleteztünk. Megtámadtuk vírusokkal a robotok rendszerét. Összezavartuk az összes gépet. A végére sikerült minden ellenünk fordult robotot elpusztítani.
Ezután sokat dolgoztunk az időgépen. Így is, úgy is próbáltuk megépíteni, de még nem működött. Sokat kísérleteztünk vele. Mindenféle alkatrészt szereltünk bele.
A végére azért szerencsével jártunk. Elköszöntem a professzortól és megköszöntem neki, hogy segített, majd visszamentem az én időmbe. Szerencsére vissza tudtam jutni. Nem is fogom azt kívánni többé, hogy ne kelljen tanulni.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com