Molnár Alexa: Kitti Kelemen Nagy kalandjai

Egyszer volt hol nem volt, az üveghegyen is túl az ágyban szundikált Kitti Kelemen Nagy. Reggel pedig az ipari mértékű horkolás mennyiségek közepette csörgött az ébresztőóra, de olyan fáradt volt Kitti Kelemen Nagy, hogy leverte az asztalról a mobiltelefonját és begurult az ágy alá a csengőhangja.
- Anyám orra! – mondta Kitti Kelemen Nagy – Honnan fogom tudni, hogy a távol keleti rokonok mikor érkeznek meg?
Megpróbálta kiszedni az ágy alól a Cserháti Zsuzsa típusú csengőhangot, de a nagy virsli ujjai nem fértek be a résbe. Kitti Kelemen Nagy teljesen kétségbe volt esve.
Szomorúan elindult hát a nagyvilágba, de út közben eléugrott egy vérszomjas sárkány.
- Szervusz, kedves Sárkány! – mondta Kitti Kelemen Nagy.
- Hát engem nem fogsz ilyen hülyeséggel legyőzni! – mondta a fenevad – ugyanis én vagyok a legfélelmetesebb sárkány a környéken, aki mindent és mindenkit rettegésben tart. Ezzel a labdával foglak agyonütni ezért.
De Kitti azon nyomban ráült a labdára, és a sárkány látta, hogy ezt már nem ér eldobni.
- Ne üljél rá a labdára, mert az az enyém, a Tesco-ban vettem. – próbálkozott a sárkány, de nem tudott túljutni Kitti Kelemen Nagy univerzum nagyságú elméjén, aki cserébe megütötte a sárkányt egy hatszáz kilós betontömbbel, amit ő se tudott, hogy hogyan került hozzá. Amint nekirepítette a sárkánynak az azonnal szörnyet halt, de az orrából előugrott egy hobbit.
- Köszönöm, hogy kiszabadítottál – mondta a hobbit.
- Hát én köszönöm, hogy kiestél a sárkány orrából! – mondta Kitti, és hazavitte a hobbitot egy Tescos szatyorban.
Otthon aztán a hobbit benyúlt az ágy alá, és a használhatatlanul kicsi kezeivel kiszedte a Cserháti Zsuzsa típusú csengőhangot. Aztán vége is lett a napnak, és Kitti Kelemen Nagy bebújt az ágyba, kapott egy jóéjtpuszit a hobbittól, aztán a lámpát céltudatosan lekapcsolta maga után, Kitti ipari mennyiségű horkolásai közepette.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com