Molnár Fanni: Fertőrákos

Régen, amikor még a Fertő tó elborította Fertőrákos nagy részét, a tó gonosz szelleme Tersze el akarta foglalni a Mészkő palotát. Uralma alá akarta kényszeríteni Fertőrákost. A céljához már nagyon közel járt: elfoglalta az Erdők palotáját és a Püspök palotáját is. Most minden azon fog múlni, hogy sikerül-e elfoglalnia a Mészkő palotát. De még nincs minden veszve ugyanis Mili, a Mészkő királyának és királynéjának lánya és jegyese Klura mindenre felkészülve várják Terszét.
Ott van a vár körüli Rák patak, amelyben ezernyi hemzsegő rák csak a jó szándékú embereket engedi át. Jaj, annak, aki át mer menni rossz lelkiismerettel! A rákok szó szerint szétvagdalják. Fertőrákos védelmi rendszere varázserővel bír, de Tersze is konyít valamit a mágiához.
Térjünk vissza a Mészkő palotához, ahol váratlanul megszólalnak a harci dobok, a harangok, mint ezer meg ezer szívdobbanások. A palotába berepült egy nyíl jelezve a harc kezdetét. Tersze harcosai félelmet nem ismerve rohannak a halálba. Nem törődve a rákokkal. A századik elesett harcosnál Tersze egy nagy kört ír le kezével és a patak fölött megjelenik egy nagy hullám, hidat képezve a harcosoknak. A vár alatt emelkedni kezd a víz és Tersze csapata a víz tetején egyensúlyozva emelkedik feljebb és feljebb. A Mészkő palota védelmezői folyamatosan lőnek Tersze csapatára. A nyilak záporát is túlélő harcosok már a víz tetejéről ugrálnak be a várba.
Egy jól felszerelkezett harcos előre furakodik nem törődve a sok lándzsaheggyel és a trónterem felé veszi az irányt. A sok harci eszköz mintha utat adna neki a magasba emelkedve. Ekkor Klura felkiált:
- Varázslat!
- Varázslatra válaszoljunk varázslattal! - kiabálta Mili
Hangos éljenzés támad a vár népe között, ugyanis a király betiltotta a varázslatot. De már késő volt, a harcos behatolt a trónterembe és megölte a királyt és feleségét. A kukta vette észre először, pár perc múlva mindenki tudja a rossz hírt csak Mili nem. Nem mondták meg neki, mert akkor nem lenne képes tovább harcolni. Eközben a víz behatolt a palotába és Tersze harcosai is. ő maga lent maradt és irányította a vizet.
- Most mit tegyek? - kérdezte Klura a javasasszonytól
- Esküvő! - hangzott a rideg válasz.
Pár perc múlva Mili és Klura férj és feleségként harcolt. Mili tudta, hogy miért pont most a csata közepén történt az esküvő, de nem engedte, hogy tudatosuljon benne. Bár nem ilyen esküvőt tervezett, de jól esett neki, hogy Klura a férje. Közben a várba bezúduló víz egyre emelkedett, már Mili derekáig ért. A Mészkő palota védelmezői egyre fáradtabbak lettek. Mili körülnézett és Sopron felől az éjszaka közepén erős fényt vélt felfedezni.
- Megjött a segítség! Megjött a felmentő sereg – kiáltotta a Mili s ebben a percben a lábába szörnyű fájdalom nyílalt bele. Mérgezett nyíl! Mili lehunyta a szemét és összeesett a fájdalomtól. A körülötte lévők a csata hevében észre se vették.
Amikor kinyitotta az öreg gyógyítót látta a szeme előtt.
- Felébredt a hercegnő! Vagyis a királynő – kiáltozta örömében
És ekkor Klura is ott termett a fején és a kezén vastag kötéssel.
-Mili! - kiáltotta
- Győztünk?
- Győztünk!!!
Így van, legyőzték Terszét és megmentették Fertőrákost. A Fertő és a rákok visszahúzódtak, helyén tengeri lények, korallok maradványai maradtak, a Püspök palota romjai és az erdő körül egy falu keletkezett: Fertőrákos. És mi lett Terszével? ő a pellengéren talált helyet magának.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com