Nádudvary Csongor: A gyémánthegy lábánál

Egyszer volt, hol nem volt, az óperenciás tengeren túl, az üveghegyen is, az aranyhegyen is túl, a gyémánt hegy lábánál élt egyszer egy tündércsalád. Olyan szépek voltak a virágok amelyekben laktak, hogy a méh barátok is mindig onnan vitték a virágport. Egyszer történt az, hogy a tündérlány, akit Violának hívtak eltévedt az óriási réten és nem találta a virágait. A Csodaszarvas, ahogy a gyémánt hegyről suhant le a kis Violát meglátta sírni egy fűszálon.
- Miért siránkozol? – kérdezte kedves szóval a szarvas.
- Azért sírok, mert eltévedtem és Tündéranyó már biztosan vár.
- Elviszlek téged a virágodhoz.
- Nagyon szépen köszönöm szavas úr – köszönte meg a tündér. Felpattant az agancsra
Viola, és otthon találta magát. Violának egy húga volt, akit Rózsának hívtak, egy nővére, akit Virágnak és egy öccse is volt, akit Bandinak hívtak. A tündérgyerekek a szüleiknek mindig szót fogadtak és Tündérapónak és Tündéranyónak is. Otthon a testvérei segítettek takarítani és az állatokat gondozni. Viola hozott ételt az ebédhez Tündéranyának, Bandi már éhes volt. A szomszédban lakott egy manó, akivel nagyon jóban voltak, ebédelni is sokszor meghívták. Ezen a szép napon is meghívták a Manócskát ebédelni. Ebéd után elmentek dolgozni. Tündérapó, Tündérapa, Bandi és Manó bácsi elmentek a fákhoz, az állatokhoz, gondozták az állatokat, megtanítottak nekik sok-sok mindent. A tündérlányok otthon serénykedtek, teregettek. Miközben dolgoztak vidáman énekeltek.
- Anya, hová való ez az edény? – kérdezte Rózsa.
- Csak nyugodtan rakjad le ott ahol vagy.
- Virág, segítesz megöntözni a virágokat, mert nagyon nehéz ez a sok víz.
- Máris jövök - mondta segítőkészen Virág.
Így teltek, múltak a napok és az állatok is mindent megtanultak. A gyémánthegy lábánál ez a tündércsalád a manócskával együtt serénykedtek és olyan szép lett a táj körülöttük, amíg nem jöttek a gonosz „óriások”.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com