Péter Zsófia: Ami igazán fontos

2002 nyarán Jacob feleségül vette Jasmint aki akkor töltötte be 20-dik évét. 15 hónap múlva megszületett Zsófia. Ugyanolyannak látszott, mint a többi gyerek. Játékos, vidám kislány volt, hosszú szőke göndör hajjal. Nagyon szerette a farmerszoknyát, a haját mindig befonta az anyukája. Mályva rózsaszín ajkai egyfolytában mozogtak. Emiatt sokan panaszkodtak mert sokat beszélt. Imádott táncolni, főleg a balettet kedvelte.
Mindennapos dolog volt, hogy mentek a játszótérre, de hiába volt ott 10-20 gyerek, ő mégsem barátkozott egyikkel sem. A szülei nem rajongtak azért, hogy nincs egy barátja sem, mégis nagyon büszkék voltak rá. Büszkék is lehettek, hiszen ahogy nőtt számtalan oklevelet, érmet és kupát nyert. Ovis korában kapta az első oklevelét. Alig, hogy megtanult beszélni benevezett egy énekversenyre, majd nyert a rajzaival, mindennel. Kiskorában kezdett lovagolni is. Ekkor vettek észre valami nagyon különöset rajta. Barátai ugyan nem voltak, de az állatok társaságában mindig meglelte a nyugalmat és a békét. Kutyákkal, macskákkal, madarakkal, még az egerekkel is beszélgetett, etette és gondozta őket, persze az állatok is nagyon közeledtek hozzá.
12 évesen ismerte meg Bellát. Ketten mintha testvérek lettek volna, mindent együtt csináltak és mindent tudtak egymásról. Megértették egymást bármi történt. Mindent tudott kivéve Zsófi különleges képességét. Viszont sejtette, hogy nincs minden rendben, mert Zsófi körül csak úgy nyüzsögtek az állatok. Bella 13-dik szülinapján mesélte Zsófi, hogy ért az állatok nyelvén. Bella nem akarta elhinni és meg is haragudott rá, hogy valótlant állít. Ellenségek lettek. Zsófi rájött, hogy amire ő képes, az mások szemében képtelenség, és ha Bella nem, hát más sem fog hinni neki. Úgy döntött, hogy nem foglalkozik többet az állatokkal, minél több barátot keres és normális életet él. Az iskolában Zsófi ismerté vált, ő lett a pompon csapat vezetője, rengeteg barátot szerzett. Elfelejtette az állatokat csak a hírnév érdekelte. Bella ezt rossz szemmel nézte. Versengeni kezdtek, Bella az övének akarta a hírnevet és nem tűrte, hogy Zsófi elveszi tőle. A legnagyobb ellenségek lettek, utálták egymást.
Aztán hirtelen jött egy nagy meglepetés, Zsófi elment egy lovagló táborba de nem sejtette, hogy újdonsült ellensége is ott van. Amikor megérkezett Bella nagy meglepetésére meglátta Zsófit. Két csapatra kellett oszolniuk egyiknek a vezetője Bella másiknak Zsófi lett. Elmentek a szobákba mindenki a kiosztott helyére. Zsófi és Bella egy szobába kerültek. Első este egyáltalán nem szóltak egymáshoz. Másnap már lóra ülhettek. A táborvezető elmagyarázta mindenkinek, hogyan kell felnyergelni és előkészíteni a lovat a lovagláshoz. Szerre nézte a gyerekeket ki hogy birkózik meg a feladatta és amikor Zsófira került a sor mindenkit nagy meglepetés ért. Zsófi elkezdett az állathoz beszélni közben tökéletesen megtisztította és fölnyergelte.
Zsófi elgondolkodott azon, hogy már milyen rég nem volt állat közelében, mert lefoglalta a dicsőség. Bella odament Zsófihoz és bocsánatot kért. Zsófi nem értette mi történt Bellával és hogy miért ő kér bocsánatot, és meglepődve kért bocsánatot ő is, mert magát is hibásnak tartotta. Ez kibékülésnek számított. Hirtelen Bella elsírta magát! Vigasztalták egymást, aztán beszélgetni kezdtek, pont úgy ahogy régen.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com