Szekeres Angelika: Az állatok kirándulása

Egyszer az iskolás állatok kirándulni mentek. Elindultak reggel, de a medvetanár elfelejtette őket megszámolni, és ott maradt a suliban Molli, a farkaskölyök. Visszafordultak a társai, hogy érte menjenek. Szegény farkaska sírt, mert nem várták meg. Miután felszállt a buszra, odament hozzá Tappancs, a nyuszi, hogy megvigasztalja, és utána útnak indult a csapat.
Foltos, a vadmacska elkezdett enni, de mackó tanárnő rászólt, hogy nem lehet, mert rosszul lesz, meg mindent összemorzsáz. Erre Foltos így felelt:
- Rendben, nem eszem többet a buszon.
Füles, az elefánt elkezdett telefonozni. Na ebből is baj lett! Unatkozott az egész osztály, de odaértek végre Aggtelekre. Kiszálltak a buszból, és mindenki örvendezett:
- Juhé! Megérkeztünk!
Azt mondta a tanár néni:
- Üljetek le ebédelni!
Mindenki elővette, amit az anyukája csomagolt neki: Molli és Foltos húst evett, Tappancs répát falatozott, Füles pedig gyümölcsöket majszolt. Mire jóllaktak, ők következtek a cseppkőbarlangban.
Így szólt a mackó tanár:
- Jól öltözzetek fel, mert odabent hideg van!
Az állatok gyorsan összecsomagoltak és elindultak.
- Remélem, sok ajándéknak való van – mondta Tappancs -, mert hoztam pénzt.
- Kit érdekel? Mindenki hozott.
A tanárnő arra kérte az állatokat, hogy sorakozzanak. Mindenki beállt, csak Füles rosszalkodott. Aztán megcsodálták a barlang látnivalóit.
Mire kijöttek, már este volt. Elmentek egy szállóba, és elaludtak. Füles alvajáró lett, Tappancs és Foltos pedig követték. A kiselefánt lement a pincébe, de a nyuszi és a vadmacska nem merte követni, úgyhogy hívták Mollit is. A pincében láttak egy ládát az elefánt mellett. Felvitték a dobozt, odafent kinyitották, és rengeteg cukor, csoki volt benne. Minden állat vett belőle, aztán hazamentek.
Az én mesémnek itt vége, mert rájöttem reggel, hogy az egészet álmodtam. Igazából én voltam kirándulni az aggteleki cseppkőbarlangban az osztálytársaimmal.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com