Tarpai Gréta Lilla: A bátor manó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer messze földön egy kis falucska. A falucskában kevesen éltek, de az ott élő manók és tündérek jól ismerték egymást. A manók és tündérek között nem volt konfliktus, békésen éltek együtt. A falucska szélén volt egy kunyhó. A kunyhóban egy idős tündér élt. A tündért Lillának hívták, aki kedves és jószívű volt mindenkivel, mivel nagyon idős volt, sok mindent megélt, amit el is szokott mesélni a tündér- és manógyerekeknek. Lilla a gyerekeknek mindig érdekesebbnél érdekesebb történeteket mesélt. Egyszer azonban egy szép napos délután hirtelen rettenetes vihar tört ki, mikor a gyerekek Lillánál voltak. A vihar a szomszéd városból érkezett. A gyerekek nem ijedtek meg, mivel az idős tündérnél mindig biztonságban érezték magukat. Lillának eszébe jutott egy újabb izgalmas történet, amit el is kezdett mesélni a gyerekeknek. – Gyerekek, ezt a történetet akkor mesélte nekem a dédnagyanyám, amikor olyan idős lehettem, mint ti és vihar közeledett. A szomszéd városról indult a pletyka, miszerint ott cukorfák és csokifolyók vannak, a felhő vattacukorból van, az erdő füve és bokra különböző gumicukorból, és óriási nyalókahegyek veszik körül a várost, amelyek nagyon veszélyesek, aki azt megkerüli, az Cukorbogyó város lakosa.
Amikor ezt meghallotta az egyik falucska manója, elhatározta, hogy bejut Cukorbogyó városába. A manó hónapokig tervezte az utat a városba. Amikor kész lett a tervével, elindult a város felé, de amikor odaért és elkezdett felmászni a hegyeken, hirtelen megindult felé a fagyi lavina, amit nagyon kevés manó és tündér élt át. A manó még erre is számított és elővett egy erős pajzsot, amit az apjától kapott erre a kalandjára. A manónak sikerült túlélnie ezt a lavinát és bejutott Cukorbogyó városába. Amikor belépett a városba, nagyon elcsodálkozott azon amit lát, minden cukorból, csokiból és hasonló édességekből volt. Az ott élő gumimacik is ámulattal nézték a manót, mivel azt hitték a városban élő gumimacik, hogy a fagyi lavina távol tartja a kíváncsiskodókat, de ez a bátor manó mégis bejutott. A gumimacik minden édességgel megajándékozták, amiért kitartó volt. A manó még pár hétig ott maradt, hogy tanulmányozhassa a várost.
A gumimacik felajánlották neki, hogyha akarja, visszajuttatják a falucskába, ahonnan jött a manó. Amikor végzett a nézelődéssel, elfogadta, hogy hazavigyék a gumimacik. A manó, amikor visszatért a falucskába, nagyon megörültek neki az ott élő manók és tündérek, mert aggódtak érte. Elmesélt a lakóknak a kalandját és azóta is boldogok és büszkék arra, hogy az ő falucskájukból volt az a bátor és kitartó manó, aki bejutott Cukorbogyó városba. Itt a vége a történetnek. Gyerekek! Hogy tetszett? Nézzétek, már vége is lett a szörnyű viharnak! A szüleitek már biztos aggódnak miattatok, hogy hol voltatok a vihar alatt. Menjetek haza és tervezzétek meg, ti hogyan jutnátok keresztül az óriási nyalókahegyeken és a fagyi lavinán.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com