őr Vivien: A rózsaszín sündisznócska

Volt egyszer egy rózsaszín sündisznócska, aki nagyon vad és kegyetlen volt. Tipikus menő süni, és bizony egy ilyen disznócska életében elég sok udvarló akadt. De a sündisznócska nem foglalkozott velük, leginkább lejáratta őket és ezt olyan hidegvérrel nézte végig, hogy sokan azt hitték nincs szíve. De talán a sors ezért tette vele azt, hogy sose volt szerelmes. Akárhány kék süni barátja volt, ő mégsem szerette őket igazán.

Majd egy nap a sündisznócskát kicsapták az iskolájából. ő pedig hisztizni kezdett, mert az összes barátnője a másik iskolájában maradt, de ez ellen nem tehetett semmit sem. Eljött az új iskolájában a legelső napja. Mikor belépett az ajtón, mindenki ránézett, hatalmas csend lett, hiszen rengetegen hallottak már a sündisznócska híréről. De ő nem volt zavarban, sőt úgy végigsétált a folyosón, mintha kifutó lenne. Minden kék süni utána fordult, kivéve egyet. Ez a sün nagyon visszafogott, de mégis helyes volt. Mikor a kis rózsaszín sündisznócska ment hazafele, meglátta ezt a disznócskát. Valami megtetszett neki benne.

Miközben álmodozott, egyszer csak észrevette, hogy a kék sündisznócska bekanyarodik egy családi házhoz, ami pont szemben volt az ő házukkal. Ekkor hazarohant, egyenesen a szobájába. Belehuppant az ágyba és csak nézett azon tűnődve, hogy mi történt vele, hiszen eddig nem vette észre ezeket a hétköznapi süniket. Majd beesteledett és felkelt az ágyból és elindult az ablaka felé és kinézett. Becsukott szemmel imádkozott, mint ahogy esténként szokott. Amikor befejezte, kinyitotta a szemét és már elindult volna vissza az ágyába, de a szeme megakadt egy ablakon. Az ablak előtt egyszer csak egy kék sündisznócska ment el. A rózsaszín süni meglepődött, hiszen azt a kis disznócskát látta, aki megtetszett neki. Rájött, hogy az ablakuk egymásra néznek. A süni azt mondta magában, hogy: majd kiheverem..., és lefeküdt aludni.

Teltek-múltak a napok, hetek és a rózsaszín sündisznócska valahogy nem tudta kiverni a fejéből. Oly módon, hogy a végül a barátnőihez fordult és elmesélt nekik mindent. Mikor befejezte nagyot sóhajtott, és ezt kérdezte tőlük:
- Na? A lányok pedig kórusban:
- Te szerelmes vagy! A süni kirohant, egyenesen a szobájába. Két napig sírt, mert nem bírta felfogni, hogy szerelmes lett. Aztán eljött a hétfő! A süni ment haza és meglátta a kék sünt. Utána futott és kiabált. A kék sündisznócska megfordult. Valami melegség járta át a szívét, amit még sosem érzett. Elkezdtek beszélgetni és megtetszettek egymásnak. Olyannyira, hogy jártak egymással. A rózsaszín süni végre szerelmes lett, és már nem az a vad és kegyetlen süni volt, aki egykor. Ez a kék sün teljesen megváltoztatta az életét, úgy, hogy életük végéig együtt maradtak.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com