Köcsky Boglárka: Erhard képzeletbeli utazása

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Erhard nevű kisfiú. Nem volt sem alacsony, sem magas, sem teltkarcsú vagy túl csontos. Ránézésre ugyanolyan fiú volt, mint bármelyik másik.
Miért mesélek erről a kisfiúról? A fantáziája miatt. Ha Erhard játszott, az ő fejében elképesztő történet zajlott le. Egyik alkalommal, mikor egy rosszul programozott robot elől menekült, elvétette a ritmust, és az egyik pengeéles, lengő bárd eltalálta. Azaz beleszaladt egy hintázó fiú lábába és elájult.
A kórházban az orvos látott valami furcsát a röntgenen, és azt mondta:
„- Kell egy CT is.”
Erhard nem tudta, mi az a CT, de nem félt. Azt mondták, lefilmezik a fejét. Amikor a hatalmas gépben lévő csőbe tolták, már nem is gondolt arra, mi is zajlik körülötte. Hamarosan az orvosok is elképedve tapasztalhatták, merre jár ő éppen. Ezt látták a fejében:

Erhard egy szűk résen keresztül mászik valahová. Már látja a fényt az alagút végén. Ahogy végre kiszabadul a járatból, lélegzetelállító látvány tárul elé. Egy hatalmas barlangban találja magát, minden irányba dőlő falakkal, alján széles lávatengerrel. Annak közepén, egy kis földrészen egy fénylő aranykard fekszik. Erhard után több gyerek érkezik, mind piszokkal és horzsolásokkal borítva.
A kis csapat megáll a lávatenger partján, és csak bámul tanácstalanul. Végül egy szőke fiú Erhard felé fordul:
- Most mi legyen? Ha hozzáérünk a lávához, rögvest elporladunk. Nem tudunk a kardért úszni.
- Találunk megoldást, Martin… - felel Erhard nyugodt hangon –, mindig találunk.

A fiú leguggol, és térdeire támaszkodik. Hosszasan figyeli az előtte lévő terepet. Megfordulva megint csak szemlélődni kezd. Lenéz lábaira. Szökken egyet. Arcán elégedett mosoly jelenik meg.
- Mi jár a fejedben, pajtás? – kérdezik tőle.
- Adjatok nekem íjat, nyilat,kötelet, és máris megtudjátok.
Erhard kivesz két nyilat a tegezből, majd két hosszú kötelet fog, és rákötözi őket egy-egy nyílra. Felnézve látja, hogy kis csapata tanácstalanul tekint rá. Elmosolyodik.
Az íjat magasra emelve Erhard kilövi az egyik nyilat, aminek hegye mélyen a kőzetbe fúródik.A nyílhoz tartozó kötelet a derekára kötözi, aztán megindul a lávatengerrel szemben lévő falhoz. Társai mellett elhaladva csak annyit mond:
- Segítsetek mászni, legyetek szívesek!
Mikor egy magasan lévő kiszögellésre érkezik, Erhard a láva túloldalán lévő falra céloz. Mikor a nyíl abban a falban is megáll, jól megrángatja mindkét kötelet, hogy rendesen tartanak-e.
- Azt hiszem, kezdem érteni, mit tervezel, és nagyon nem tetszik… - kiált fel Martin.
Erhard felfelé tekint.
- Istenem, tudom, hogy nehéz dolgod van velem… de hát… senki sem tökéletes.
- Mit pusmogsz ott fent!? Érthetően, ha kérhetem!- kiáltja Martin.
- Csak annyi mondtam, hogy… - Erhard nekifut, és ellöki magát, erősen szorítva a kötelet.- GERONIMO!
- Úristen!- kiáltják néhányan.
Erhard átszeli a hatalmas barlangot, aztán keményen a falnak csapódik, és szabad keze rögtön fogódzkodó után kutatnak, míg a kötélen himbálódzik. Végül biztonságosan megkapaszkodik. Épp ebben a pillanatban az őt eddig tartó nyílvessző süvítve zuhan le mellette a mélységbe.
- Nos… Ezzel a részével nem számoltam… -jegyzi meg magának Erhard.

A derekára kötött kötélbe kapaszkodva a fiú újra ellendül a faltól, hogy teljesítse tervét.
Itt azonban a veszélynek még nem volt vége. Ahogy repül a biztonságos partszakasz felé, a lávatenger közepén lévő aranykardért nyúl.
Már majdnem eléri, mikor hirtelen hatalmas fekete pikkelyes sárkány megjelenik mögötte. A bestia szemei zölden izzanak, Erhard fejével egyméretű fogait villogtatva üvölt mérgében. Tudja, hogy már nincs biztonságban, mert el akarják lopni a fegyvert, amivel le lehet őt győzni. Erhard riadtan hátrapillant, de nem hagyja, hogy a félelem eluralkodjon rajta. Kinyújtja karját, és a kard markoltára szorítva ujjait felemeli a fenséges fegyvert.
Ellendül a kötéltől, és szembefordul ellenségével. Két kézzel előrelendíti a kardot. Eltalálja a sárkány szívét, és a szörnyeteg zuhanni kezd… egyenesen Erhardra.
Hősünk keményen ér földet, és hatalmas ellenfele rázuhan.
A parton állók rögtön barátjuk segítségére sietnek, és erejüket megfeszítve lerángatják róla az óriási teremtményt. Martin azonnal letérdel sérült társa mellé.
- Rendben lesz? Jól lesz ugye? – kérdezgetik háta mögül.
- Haldoklik… - a szőke fiú lehajtja fejét.
- Egy dolog segíthet!- szólal meg valaki. Egy lány tolakodik előre a fiúk között.- Az igaz szerelem csókja. – a fiúk hangoskodnak.
- Ez az egyetlen esély! – kiált Martin, csendre intve a többieket
A lány letérdel Erhard mellé, haját a füle mögé tűri…

- Oké Erhard, ügyes voltál, végeztünk is! – szólt az orvos. Kihúzza a gépből. Erhard felült és szembenézett az orvossal.
- Mi lett a hőssel, aki megszerezte a kardot? Túlélte?
- Nos… az már egy későbbi történet kezdete…
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com