Raposa Vivien Kitti: Angelika és Maximilián

„Két megtört, csonka ember voltunk. Most eggyé váltunk. Soha senki nem fog úgy megérteni engem, mint ő. Soha senki nem fogja úgy megérteni őt, mint én. És soha senki nem fog változtatni ezen. Egybeolvadtunk, és kovácsoltunk magunkból valami erősebbet. Valami jobbat.”
Egyszer élt egy távoli királyságban egy fiatal herceg: Maximilián. Boldogan élt gyönyörű jegyesével, Angelikával. Azonban az ifjú herceg hírt kapott országából, hogy atyja nagyon beteg és fiát kéreti halálos ágyához. A szerelmes pár kénytelen volt elválni, de ígéretet tettek egymásnak, hogy hamarosan összeházasodnak és egyesítik királyságaikat.
Azonban a király pár napon belül meghalt, de utolsó kívánságaként az általa kiszemelt hercegnőt adta jegyesként fiának. Maximilián számára atyja kívánsága szent volt. magához hívatta követét és utasította, hogy keressen fel Angelikát és mondja meg felejtse el és fogadja el más házassági ajánlatát. Viszont mielőtt a követ találkozott volna a hercegnővel felkereste őt más is. A kastélyban élt egy macska is, aki hallotta a leendő király és a követ beszélgetését. Tudta, hogy a követ nem az igazat fogja mondani Angelikának. Mikor találkozott a hercegnővel felvette emberi alakját és elmesélt mindent. A király halálát, az utolsó kívánságát és, hogy Maximilián lelakatolta a szívét. Innentől kezdve egy nőt sem enged magához közel, még a jegyesét sem. A kandúr viszont elmesélt még valamit. A király vadászokat keres maga mellé, javasolta a hercegnőnek húzzon magára férfiruhát és jelentkezzen az egyik vadásznak, de az udvarban lévő igazmondó oroszlán tudni fogja a kilétét és próbákat fog elé állítani. Először az udvarba a király ki fog tetetni egy rokkát, de a hercegnőnek nem szabad ránéznie, hisz egy férfi figyelmét nem kelti fel egy női szövőszék. Majd mikor másodszor is behívják Angelikát nem szabad meglepődnie a földön heverő üveggolyókon. Magabiztosan kell végig mennie a termen, hisz csak egy nő lépked bizonytalanul. A követ megérkezésekor valóban hazudott a királylánynak, aki válaszul megüzente Maximiliánnak, hogy a tőle kapott gyűrűt elhajította és elfogadta más házassági ajánlatát. Miután a követ elment Angelika haját rövidre vágta, lófarokba kötötte, férfiruhát húzott és elindult Maximilián udvarába. A kandúr is mellé szegődött. a királyi palotában minden úgy történt, ahogyan az a kandúr megjósolta. A király mit sem sejtve gyorsan bizalmába fogadta az akkor Adriánként ismert Angelikát. Maximilián minden vadászaton csak az ő társaságában volt hajlandó lovagolni és beszélgetni. Azonban az egyik vadászaton az üldözött vaddisznó a király felé menekült. Angelika félre lökte a királyt és lelőtte a vadat, viszont a föld beomlott a lába alatt és ő zuhanni kezdett. Le is zuhant volna, ha Maximilián nem ragadja meg a karját. Hosszú percekig erőlködött, hogy felhúzza szeretett vadászát, miközben mindenki kérlelte engedje el, különben ő is vele zuhan.Még is a király csak még inkább erősebben szorítottam a kezét, aztán sikerült felhúznia. Angelika elmosolyodott, lehúzta arról a kezéről a kesztyűt, amit annyira nem akart elengedni Maximilián és megmutatta a gyűrűt. A király nem hitt a szemének. Örömében megcsókolta a lányt és felbontotta az eljegyzést.
Angelikának sikerült kinyitnia Maximilián ellakatolt szívét. Nem sokkal később megházasodtak és ígéretükhöz híven egyesítették az országaikat. A kandúrt hálájuk nevében kitüntették és velük élhetett a palotában, mint a királyi pár leghűebb barátja.
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com