Szórád Frida: Lucskos majmok

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három kismajom. A három kismajom a nyáron elhatározta, hogy elmennek a strandra. Anyukájukat megkérték, hogy engedje el őket, aki bele is egyezett azzal a feltétellel, hogy nagyon vigyázzanak egymásra.
Egy ragyogó napsütéses nap volt, mikor a majmocskák összepakoltak és útnak indultak. Megígérték édesanyjuknak, hogy ügyesen fognak viselkedni és időben hazaérnek. Rövid időn belül már ott is voltak a majmocskák a strandon, megvették a belépőt és lepakolták a táskáikat egy nagy fa árnyékába. Egyből mentek is a medencéhez, hogy végre pancsolhassanak. Nagyon élvezték a jó időt és az együtt töltött perceket a majom testvérek. Lubickoltak, csúszdáztak nagy örömükben. Telt múlt az idő és a majmocskák elhatározták, hogy kimennek megszárítkozni. Hogy jól megszáradjanak felmásztak a fa tetejére, hogy majd ott gyorsan megszárítsák magukat. Fel is ment a három kismajom a fára és jól megrázta magát. Egyszer csak ezt hallották a fa alól:
- Jaj! Jaj! Esik az eső! Már pedig az hogy lehet, hiszen ragyogóan süt a nap? – mondta a gólya, miközben nem vette észre, hogy a fa tetején fent vannak a majmocskák.
- Mit tegyünk? – tanakodtak a kismajmok. –Ha lemegyünk bocsánatot kérni majdcsak nem haragszik meg ránk!
Végül ebben maradtak a kismajmok és elindultak lefele a fa tetejéről a megázott gólyához. Amint leértek a gólya egyből tudta, hogy honnan jött a hirtelen zápor.
- Bocsánatot szeretnénk kérni a gólyától, amiért megijesztettük. –mondta a legidősebb majmocska megszeppenve.
- Gondoltam én, hogy ilyen nyári zápor kaphatott el engem, ami a strandon szokás. Semmi baj nem történt, sőt jól is esett egy kis felfrissülés ebben a nyári melegben. – nevetett a gólya. –Tudjátok mit? Ha már mindannyian vizesek vagyunk, menjünk be még egy kicsit lubickolni a medencébe, úgyis bent vannak a barátaim is, és utána együtt megszárítkozunk.
- Szuper ötlet! – és már sietett is a medence felé a három kismajom és újdonsült barátjuk, a gólya.
Hatalmasat fürödtek még, lecsúsztak a gólyával a csúszdán, megismerkedtek a barátaival, de későre járt, és mindenkinek ki kellett jönnie a medencéből. Miután megtörölköztek, átöltöztek és összecsomagoltak a barátok elköszöntek egymástól. Megígérték, hogy legközelebb is együtt fognak jönni a strandra és megint egy jót szórakoznak. A kismajmok elindultak hazafele. Az úton végig a nagy lubickolás élményeiről beszélgettek és már alig várták, hogy hazaérjenek és elmondhassák otthon, hogy mik történtek velük a strandon.
Az anyukájuk finom vacsorával várta a majmocska gyerekeket haza, akik lefekvésig egymást váltva mesélték az élményeiket. Nem kellett sokáig mesélnie a majom mamának, hiszen olyan gyorsan elnyomta a majmocskákat az álom a tartalmas napjuk után. Biztosan még álmukban is a strandon lubickoltak.
Itt a vége, fuss el véle!
6-10 évesek

Bővebben

11-17 évesek

Bővebben

18+

BővebbenHa kérdésed van, írj nekünk

Feliratkozás hírlevélre© 2018 ismerdmegmagyarorszagot.com